112

Mand fra Herning erkender drab på ekskone i Aalborg

52-årig mand fra Herning-egnen har erkendt at være skyld i 41-årig kvindes død. De havde tidligere været gift

20. september 2021, 17.55

En 52-årig mand fra Aalborg har erkendt drabet på sin 41-årige ekskone, der lørdag blev skudt på åben gade. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AALBORG/HERNING En 41-årig kvinde, der fredag aften blev dræbt i Aalborg, havde tidligere været gift med gerningsmanden. De havde to børn på henholdsvis seks og otte år sammen.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Ekstra Bladet har manden bopæl i Herning Kommune. Avisen kan også fortælle, at kvinden havde en overfaldsalarm, som hun nåede at aktivere. Politiet var hurtigt på stedet, men det var ikke nok til at redde hendes liv.

- Der har været en uoverensstemmelse imellem dem, som blandt andet har medført, at hun har fået udleveret en alarmtelefon. De nærmere omstændigheder omkring det kan jeg ikke udtale mig om, fordi det er en del af efterforskningen at klarlægge, hvad der er sket, siger Frank Olsen, vicepolitiinspektør i Nordjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladet var kvinden sammen med de to børn, da hun blev dræbt få meter fra sit og børnenes hjem.

Retten lukkede dørene

Manden erkendte i et grundlovsforhør lørdag at have dræbt kvinden. Han ønskede dog ikke at udtale sig mere i sagen på daværende tidspunkt.

Kort efter at sigtelsen var blevet læst op i retten, og manden havde erkendt sig skyldig, blev dørene lukket. Det betyder, at for eksempel politiets beviser mod manden ikke kommer frem i offentligheden foreløbig.

Ofte lukkes dørene i drabssager af hensyn til den videre efterforskning. Nordjyllands Politi har også tidligere meddelt, at der skal afhøres mange vidner.

Drabet fandt sted tidligt fredag aften på åben gade i Aalborg. Det skete, da der blev affyret skud på Skelagervej.

Anmeldelsen om skud kom klokken 18.15 og gik på, at en kvinde var blevet ramt. Da politi og redning nåede frem, blev kvinden bragt til behandling på sygehuset. Hendes tilstand var kritisk, og hun afgik kort efter ved døden.

Den 52-årige mand blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet frem til 5. oktober.

/ritzau/