Aflyst på grund af corona: Teaterforestillingen »Krigens Øjeblikke« vender nu tilbage

Nu er der igen sat gang i forberedelserne til teaterforestillingen om krigens tid i Engesvang. Alle der vil være med i »Krigens Øjeblikke« kommer med til genstarten 8. januar

Udgivet:19. oktober 2021, 08.44

Læsetid:2 minutter

Stig Skovbo er formand for Engesvang Musikforening og en af idéfolkene bag forestillingen. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Det var planen, stykket »Krigens Øjeblikke« skulle have spillet omkring 4. maj 2020 ved 75 året for Danmarks Befrielse. Det blev ødelagt af covid-19, men nu er det på skinner igen.

Det fortæller Stig Skovbo, som er formand for Engesvang Musikforening og en af idéfolkene bag forestillingen.

- Sidste gang nåede vi så langt, at vi fik lavet et manuskript, sangene og musikken. Vi fik engageret en instruktør, og hun nåede at have to øvegange. Så stoppede det hele. Heldigvis er Christina de Laurent klar til igen at kaste sig ud i opgaven som instruktør på vores forestilling. Vi har lige haft et møde med hende, og hun glæder sig vildt meget til at komme i gang med vores lokale og meget specielle forestilling, siger Stig Skovbo.

Lidt kendt på egnen

Det er en speciel forestilling, som udelukkende bygger på lokale øjenvidner til, hvad der skete på egnen i besættelsestiden og omkring befrielsen.

Frivillige var for nogle år siden rundt med en båndoptager for at indsamle lokale vidnesbyrd, som en professionel tekstforfatter senere skrev ned i 24 små dramastykker, der står hver for sig, men fortæller om enkeltøjeblikke på Engesvang-egnen mellem 1940 og 1945.

Blandt andre har Stig Skovbo selv skrevet sange, der kommer til at indgå i forestillingen, som Christina de Laurent skal instruere.

Hun er lidt kendt på egnen i forvejen, da instruktøren de seneste år også har været instruktør på friluftsspillene i Thorning.

Det er meningen, at forestillingen skal opsættes på Klosterlund Museum i dagene 4. til 7. maj næste år. Scenen bliver i udstillingsbygningen mellem tørvemuseets udstillingsgenstande.

- Det hele er sådan set klar. Vi mangler bare, at nogen vil være medvirkende. Det er jo ikke sikkert, at de, der meldte sig sidste gang, er klar, når vi nu går i gang igen, men så er der forhåbentlig nogle andre. Vi har i hvert fald besluttet, at vi laver en introduktionsdag lørdag. 8. januar om eftermiddagen. Her beder vi alle, der kunne tænke sig at være med på den ene eller anden måde om at komme og høre samt se - og nok også synge en sang, siger Stig Skovbo og fortsætter:

- Derefter regner vi med at have torsdage som faste øvedage, og det er så i de første par uger, at vi fordeler opgaverne. Nogle vil have små roller, nogle vil have store roller. Nogle vil synge i kor. Nogle vil lave kostumer, nogle vil lave kulisser. Der bliver opgaver til alle. Derefter bliver der lavet en øveplan. Det er jo faktisk 24 små forestillinger, vi skal lave, så det er først den sidste uge, at alle skal komme samtidig til prøverne. Man skal altså ikke afsætte alle torsdage i flere måneder, men jeg tør garantere for, at det bliver så spændende, at man vil glæde sig hver gang, man skal af sted, siger Stig Skovbo.

Læs også
<span>Arrangør håber på stor fejring om et år:</span> Krigens øjeblikke udsat <span>Arrangør håber på stor fejring om et år:</span> Krigens øjeblikke udsat
Læs også:
Arrangør håber på stor fejring om et år: Krigens øjeblikke udsat