Jyske Bank med større forventninger

Banken opjusterer igen. Forventer nu overskud op til 2,7 milliarder kroner

16. april 2021, 13.07

Stort plus venter forude for Jyske Bank. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

REGNSKAB Det er vist atter fedt at være bank. I går opjusterede både Nykredit og Jutlander Bank årsforventningerne. I dag opjusterer Jyske Bank sine forventninger til året, som nu lyder på, at banken vil opnå et overskud efter skat på mellem 2,3 milliarder kroner og 2,7 milliarder kroner mod tidligere mellem 2,1 og 2,5 milliarder kroner.

Det sker, blot tre uger efter at Silkeborg-banken senest opjusterede forventningerne, men marts var endnu bedre en årets første to måneder.

- Udviklingen i årets to første måneder med et højt aktivitetsniveau på blandt andet handelsområdet blev yderligere forstærket i marts, lyder det i beskeden fra banken.

For første kvartal venter Jyske Bank nu et resultat før skat på godt 1,1 milliarder kroner - en stigning i indtægterne på 24 procent sammenlignet med første kvartal 2020. Samtidig ventes omkostningerne at falde med cirka 13 procent.

Ingen dårlige lån

En af de primære grunde til, at det går strygende i branchen, er det buldrende ejendomsmarked. Det gælder naturligvis i Nykredit, der gør meget i dette segment, men Jyske Bank var ved den forrige opjustering også ude og pege på denne årsag.

- Realkreditudlån ventes tilsvarende at vise en stigning på niveau med markedsvæksten i 2021, skrev banken i selskabsmeddelelsen i slutningen af marts.

Nedskrivninger - det er de udlån, som banken frygter, at kunderne ikke kan betale tilbage - ser det rigtig lyst ud med for Jyske Bank. Banken skriver, at nedskrivningerne forventes »tæt på 0«.

I meddelelsen står også, at regnskabet for første kvartal vil blive offentliggjort 4. maj.

Indlæser debat...