Mindeord om Krista Sangild: Der var altid plads til gæster i det rummelige hjem

28. juli 2021, 09.44

Krista Sangild var frisk til det sidste og boede i eget hus i Simmelkær. Hun blev 97 år. Foto: Privatfoto

Mindeord På vegne af familien bringes her mindeord om Krista Sangild, Simmelkær, der døde 22. juli 97 år gammel.

Et skønt og godt langt liv, det har familiens dejlige Krista Sangild haft.

Hun døde 22. juli efter et kort sygehusophold 97 år gammel. Hun var frisk lige til det sidste og boede selv i eget hus i Simmelkær, hvor hun nød sit dejlige hjem og skønne have, som nok var en af de mest blomsterrige i byen.

Krista er født Poulsen og ud af en søskendeflok på syv. De kom fra en gård i Neder Simmelkær. Hun var som ung på Tommerup Højskole. Det var et ophold, der betød rigtig meget for hende, og det har givet mange dejlige venner og mange glade Tommerup-stævner.

Hun var på det tidspunkt kærester med Thomas Sangild, som også var fra Simmelkær. De fik begge pladser på gårde på Fyn, og de har fortalt meget godt om deres tid der. Det var under krigen, så det var også med mange restriktioner, når de skulle cykle på besøg hos hinanden eller hjem på besøg i Simmelkær. Krista kom i huset i Odense til sidst under krigen, og der havde hun specielle oplevelser, da familien hun boede og var ansat hos var med til at skjule nogle politifolk, som var gået under jorden under besættelsen. Så i hendes job var hun betroet meget.

Krista og Thomas Sangild blev gift 13. juni 1945. Thomas Sangild havde købt gården Lyngholm i Grove ved Simmelkær, og der har de haft et langt og godt liv. Der var masser af plads til livsglæde og kreativitet i hjemmet. Her voksede deres seks børn op i et hjem, hvor der altid var plads til venner og gæster. De deltog aktivt i foreningsarbejdet, og det der foregik i sognet og kirken samt blandt de dejlige naboer, de her fik.

I maj 1986 solgte de gården til den yngste søn og flyttede i huset i Simmelkær, hvor de igen fik nogle dejlige naboer, som også blev deres venner.

Thomas Sangild døde i 2007 efter et langt og godt ægteskab med Krista. De havde været fælles om mange rejser, meget foreningsarbejde og med et hjem, der altid var et sted, hvor der kom rigtig mange mennesker på besøg. Det liv har Krista Sangild ført videre, så godt hun kunne, efter at hun blev alene og med de muligheder alderen gav. Familien, som Krista Sangild er »stammor« for, er blevet rigtig stort. Hun havde desværre den store sorg at miste en af sønnerne for fire år siden.

Da hun blev 95 år, inviterede hun børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn til fest, og det var lige 75 personer. Hun havde lige til det sidste godt styr på alle med navn, og hvad alle hver især var i gang med. Det har været et travlt og indholdsrigt liv for Krista Sangild. Hun har deltaget i mange fødselsdage, konfirmationer og bryllupper og sølv- og guldbryllupper. For få uger siden var hun til sit andet guldbryllup i familien og holdt en flot tale. Hun har altid haft ordet i sin magt.

Hun havde sin holdning og mening om, hvad der skete rundt om hende på den gode og omsorgsfulde måde. Hun har haft den glæde, at det meste af familien bor i tæt afstand. Hun solgte for et par år siden sin bil. Hun holdt ellers stadig meget af at køre rundt på besøg og følge godt med i landbruget, som der er mange i familien, der stadig dyrker.

Hun kunne indtil for få år siden stadig komme forbi en høstdag med saftevand og flødeboller til høstfolkene og så lige løfte halmen for at se, om der var spildkorn. Hun var elsket af den store familie og vil blive savnet.

Indlæser debat...