Sikker Blue Fox-sejr: Klar dominans mod Herlev

Uden de store problemer besejrede Blue Fox Herlev med 3-1

Udgivet:29. januar 2023, 17.07

Læsetid:2 minutter

Andris Dzerins - her i en tidligere kamp mod Odense - bragte Herning på 2-0 på et tidligt powerplaymål i anden periode. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

2 måneder siden

ISHOCKEY Med en sejr på 3-1 hjemme over Herlev søndag eftermiddag gjorde Herning Blue Fox sit til at holde trit med Metal Ligaens førerhold, Aalborg Pirates, der har vundet fem kampe i træk.

Blårævene kan nu tælle tre sejre på stribe og er tre point efter nordjyderne. Begge hold har spillet 39 kampe.

Mod Herlev dominerede Blue Fox første periode og var meget på pucken, men der var lidt langt mellem de oplagte muligheder, og man fik også set Herlev true Mac Carruth en gang eller to.

Godt to minutter før første periode sluttede, fik Blue Fox hul på bylden. Tredjekæden var på isen og arbejdede hårdt bag Herlevs mål. Brett Perlini vandt pucken og fik fra en meget spids vinkel næsten på mållinjen drejet pucken ind bag Herlev-keeper Gustav Bågenvik. En scoring, der kom ud af vedholdende arbejde.

Blot 25 sekunder inde i anden periode fik Herlev en spiller sent i straffeboksen. Det tilbud udnyttede hjemmeholdet til at komme på 2-0. Phillip Marinaccio fik pucken hele ud ved banden, han fik masser af plads og trak ind mod mål. Derinde stod Andris Dzerins helt fri, og han kunne nemt styre afleveringen fra Marinaccio i nettet. En perfekt start på anden periode.

Få minutter senere blev en fremstormende Morten Poulsen spillet helt fri af Andris Dzerins, men Gustav Bågenvik i målet kom helt ned i hjørnet og fik parreret pucken. Stor mulighed til kaptajnen.

Herlev-mål i powerplay

Med seks minutter tilbage af perioden var det Herlevs tur til at udnytte et powerplay. Victor Cubars kom alene ned mod Mac Carruth. Cubars kiggede den amerikanske målmand ud og satte pucken ind fladt i det lange hjørne. Tidligere i det undertal havde Blue Fox ellers haft en god mulighed for at score, men det blev altså gæsterne, der fandt vejen til nettet.

Ét minut før perioden løb ud blev det 3-1. Holdets pointkonge Phillip Marinaccio blev spillet fri på blå linje, kom fri af en duel med backen Daniel Baastrup og lagde herefter pucken ind med baghånden. Det var måske ikke nogen overbevisende periode af Herning, men holdet virkede trods alt til at være i kontrol.

Kontrollen blev bevaret gennem det meste af tredje periode, hvor hjemmeholdet ikke satsede unødigt med en fin føring i ryggen.

85 sekunder før tid måtte Miska Humaloja i straffeboksen. Herlev trak målmanden ud og spillede derfor seks mod fire.

Det blev ét langt angreb, hvor Blue Fox ikke fik skiftet ud, men der blev forsvaret bravt af de fire spillere og målmand Carruth. Tredje periode endte dermed uden scoringer.

Tre gode point til midtjyderne, der næsten gang spiller onsdag. Det bliver et topbrag på udebane mod Aalborg.

Indlæser debat