Stabile og dygtige seniorer søger arbejde

Udgivet:08. december 2022, 12.02

Læsetid:2 minutter

Brian Duus Nørgaard. Foto: Privatfoto

Af Brian Duus Nørgaard. Sandgaardsvej 13 Birk, friskolelærer

2 måneder siden

SENIOR På flere offentlige og private arbejdspladser ligger værktøj og computermus ubrugt hen og samler støv.

Redskaberne længes efter kompetente medarbejdere, der kan tage kærlig hånd om dem.

De dygtige medarbejdere findes faktisk. De sidder hjemme. Ikke passive, men foran deres computere. Det er de ledige 55+-årige jobsøgende. De er i gang med at skrive ansøgninger.

Men ofte bliver seniorerne overhalet indenom af yngre, ledige jobansøgere, når virksomhederne rekrutterer nye medarbejdere. En undersøgelse lavet af Epinion bekræfter dette.

En skam, at det er sådan. For fravalg af de modne ansøgere er også fravalg af stabil arbejdskraft.

Undersøgelser bekræfter nemlig, at seniorerne tager guldmedaljen for fleste års tilknytning til arbejdspladsen. Nyansatte seniorer vil komme med årtiers erfaringer og indsigt i forskellige arbejdsprocesser.

Noget de hiver frem i løsningen af opgaver. De ved, hvad der fungerer. Og de er gode til at tackle uforudsete problemer. For de har tidligere oplevet situationer, der ligner. Tilsammen gør dette seniorerne driftssikre og produktive gennem arbejdsdagen.

Når arbejdsgiverne stimler sammen og synger sangen om, at de har brug for flere folk, spidser de ledige seniorer ører. De vil gerne være en del af løsningen. For med deres ansøgninger banker de jævnligt på dørene til virksomhederne.

Men er arbejdsgiverne klar til at byde seniorerne indenfor?

Nogle chefer kan være i tvivl herom. De kan da blot kaste et blik på de 55+-årige, som allerede er i huset. Er det ikke dygtige og kompetente medarbejdere, de får øje på her? Stabile folk med adskillige år bag sig på arbejdspladsen?

Ledige seniorer kan få de støvede stykker værktøj og computermus til at leve igen. Til gavn for virksomhederne og sig selv. Men også til gavn for vores alle sammens store husholdningspung, samfundsøkonomien.

Så, kære chefer. Næste gang I indkalder til ansættelsessamtaler, hvor på skrivebordet vil I placere de 55+-åriges jobansøgninger? Helst helt fremme. Det er i hvert fald min opfordring.

Indlæser debat