Blue Fox-kaptajn efter skuffelse: Nu nulstiller vi

Med en 4-1-sejr fredag aften udlignede Frederikshavn kvartfinaleserien til 2-2. Blue Fox-holdet tabte hovedet til sidst og skabte kaos i straffeboksen

Udgivet:17. marts 2023, 23.19

Læsetid:4 minutter

Frederikshavns keeper Tadeas Galansky havde en stor redning allerede i kampens første angreb, hvor Mathias From kunne have givet Herning en tidlig føring. Foto: Chresten Bergh

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

ISHOCKEY Der er noget med udebane og Blue Fox i slutspillet. Fredag aften blev det til et 1-4-nederlag ude mod Frederikshavn White Hawks. Dermed har Blue Fox nu tabt hele otte udebanekampe i træk i slutspillet.

Måske det var medvirkende til, at holdet til sidst gik helt i opløsning.

Mads Christensen fik en badebillet med fem minutter tilbage - hvor Herning var bagud 1-3 - for en voldsom tackling, og herefter fulgte seks Herning-udvisninger på tre minutter. Der var ikke siddepladser nok til alle i straffeboksen ...

Herning spillede dermed tre mod fem i kampens sidste fem minutter, og så var det naturligvis helt umuligt at vende kampen på hovedet.

Mathias Bau Hansen havde ellers med sin reducering til 1-3 i et powerplay syv minutter før tid givet sit hold et lille håb, men det bristede altså hurtigt med Mads Christensens udvisning.

Herning-mandskabet skulle ellers have taget føringen allerede i kampens første angreb. Mathias From, der endnu ikke har scoret i slutspillet, fik en kæmpe chance, men brændte på Tadeas Galansky.

Skidt back-spil

I stedet kunne hjemmeholdet taget føringen i kampens femte minut. Herning-backen Kevin Tansey spillede noget ukoncentret pucken ud af egen zone. Frederikshavn var hurtigt over den løse puck og fik vendt spillet. Backen Santeri Suistio afsluttede.

Mac Carruth dækkede egentlig den vinkel, men pucken slap alligevel forbi ham og faldt ned på mållinjen. Her var Jonas Jakobsen hurtigt over den og bragte nordjyderne foran.

Herfra var Herning ikke rigtigt i nærheden af at vende kampen.

- Jeg synes ellers, at vi kom meget godt ud i aften. Indstillingen fra start er der ikke noget at indvende mod, men det er klart, at spillemæssigt og på andre parametre var der ting, der slet ikke fungerede. Set over hele kampen må vi erkende, at vi var det næstbedste hold på stort set alle parametre, siger kaptajn Morten Poulsen til TV2 umiddelbart efter dysten.

Frederikshavn scorede også tidligt i anden periode, da de udnyttede et powerplay. Det var fem mål i overtal i kvartfinaleserien, og sjette mål på den konto kom tidligt i tredje periode, hvor det blev 3-0. I grundspillet kunne nordjyderne ikke spille powerplay, men lige nu er de brandvarme i den disciplin.

Morten Poulsen ville umiddelbart efter kampen ikke ud i de store spekulationer om, hvad der gik galt - ud over det oplagte, at man skal holde sig fra straffeboksen.

- Det er for tidligt at analysere i dybden. Det må vi lige hjem at kigge på, men det er jo tydeligt, at der er noget, der ikke fungerer for os derinde, fastslår Morten Poulsen.

Til gengæld er der en del, der fungerer for Frederikshavn. Det var den blot 15-årige Mads Klyvø, der viste initiativ og talent før scoringen til 3-0. Christian Mieritz måtte tage ulovlige midler i brug for at stoppe stortalentet. Det efterfølgende straffeslag blev brændt, men i powerplayet, mens Mieritz var ude, blev det altså til 3-0.

Herefter kunne man se frustationerne i Herning-lejren blive større og større. Disciplinen forsvandt, og i de sidste minutter kørte Henring-spillerne stort set bare rundt og skubbede frustrerede til modstanderne. Dommerne havde travlt som sjældent set.

Hjemmeholdet forholdt sig anderledes køligt og slap med tre udvisninger gennem hele kampen. For Herning var det ni.

Tilfreds back

Frederikshavns back Jacob Böll var derfor ganske godt tilfreds efter kampen.

- Jeg synes, vi på mange måder styrede kampen, og når vi så stadig er så effektivt i powerplay, så øger det naturligvis vores muligheder. Alle ved, hvor stor en del den slags er af spillet især i slutspillet. Vi fik lukket Herning ned ved at stå godt og solidt i vores midtzone, og de havde svært ved at blive farlige, siger Jacob Böll, der skiftede fra Rødovre kort før slutspillet.

Nu står det 0-0

I Herning-lejren skal man nu have skuffelsen puttet langt væk. Det står 2-2 i serien, så der er potentielt tre kampe tilbage.

- Nu ser vi sådan på det, at det er en bedst af tre-serie. Vi nulstiller mentalt, så det står 0-0, og så skal vi tage den derfra. Vi har stadig vores hjemmebanefordel, siger Morten Poulsen.

Han ved godt, at det er to hold uden den store slutspilserfaring, der mødes i serien.

- Vi har desværre heller ikke spillet for mange slutspilskampe de seneste sæsoner, så der ikke så meget at trække på, men vi tror selvfølgelig stadig på, at vi er stærke nok til at komme i semifinalen, fastslår Morten Poulsen.

Femte kamp spilles i Kvik Hockey Arena søndag med kampstart klokken 15.00.

Læs også
<span>Hør podcasten:</span> Fra succes i Aalborg til succes for dansk ishockey <span>Hør podcasten:</span> Fra succes i Aalborg til succes for dansk ishockey
Læs også:
Hør podcasten: Fra succes i Aalborg til succes for dansk ishockey

I alle de andre serier er man nu fremme ved, at det ene hold kan afgøre serien. Aalborg fører 3-1 over Rungsted, Herlev fører 3-1 over Odense, mens Esbjerg fører 3-1 mod Sønderjyske

Indlæser debat