Thygesens fire børn tager over i Ikast-familiefirmaet

Generationsskifte i Thygesen Textile Group, hvor Niels Laurits Thygesens fire børn overtager 80 procent af aktierne

Udgivet:14. maj 2019, 18.35

Læsetid:2 minutter

Niels Laurits Thygesen fejrede i 2017 50-årsjubilæum i familiefirmaet Thygesen Textile Group. Nu er han klar til at overdrage ejerskabet til sine børn, men fortsætter som bestyrelsesformand. Foto: Flemming Hansen

Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| bri@herningfolkeblad.dk

4 år siden

Regnskab Tekstilvirksomheden Thygesen Textile Group i Ikast har netop offentliggjort sit 2018-regnskab med et overskud før skat på 33 millioner kroner. Samtidig annoncerer familiefirmaet næste skridt i et generationsskifte.

For fem år siden solgte bestyrelsesformand og ejer Niels Laurits Thygesen en del af virksomheden til sine to sønner Jens og Morten Thygesen, som overtog halvdelen af datterselskabet Thygesen Textile Solutions.

- Jeg er nu 76 år gammel og synes det er på tide, at der også findes en løsning for den øvrige del af virksomheden. Vi har derfor iværksat et generationsskifte. Jeg fortsætter som bestyrelsesformand for Thygesen Textile Group, men vi har nu sikret os, at vores fire børn, Anne, Jens, Morten og Marie Thygesen, kan overtage ejerskabet af virksomheden, uden at det vil belaste den fremtidige drift af virksomheden, udtaler Niels Laurits Thygesen i en pressemeddelelse.

Ejerskabet bliver i familien

Han uddyber til Herning Folkeblad, at de fire børn i denne måned vil overtage 80 procent af aktierne i Thygesen Textile Group, mens han selv beholder de sidste 20 procent.

- Det, der er vigtigt, er at vi på den her måde sikrer en videreførelse af virksomheden i familien. Det vil fortsat være organisationen, der kører den daglige drift og med mine sønner i spidsen for det, siger Niels Laurits Thygesen.

Thygesen Textile Group har gennem årene været involveret i forskellige aktiviteter i tekstilbranchen og har blandt andet ejet undertøjsfirmaet Femilet og selskabet Tytex, der blandt andet producerer inkontinenstrusser og blev solgt for 500 millioner kroner i 2006.

I dag er forretningen samlet om Thygesen Textile Solutions, der driver de tre handelsvirksomheder Ease.dk, The Headwear Company og Innflow med 40 medarbejdere i Danmark, og en produktionsvirksomhed i Vietnam med 340 medarbejdere.

Endelig ejer Thygesen Textile Group også knap halvdelen af aktierne i den tyske virksomhed Müller Textil GmbH, der producerer tekstilvarer til bilindustrien. Det tyske selskab har tæt ved 1000 ansatte og fabrikker i både Kina, Slovakiet og Mexico.

Samlet set var omsætningen i Thygesen Textile Group på 141,7 millioner kroner i 2018, og forventningen til 2019 er lignende mål for omsætning og indtjening.

- Jeg tror, at det bliver nogenlunde samme niveau. Det er det, der ligger i kortene, siger Niels Laurits Thygesen.