Mink: Det er sundhedsmyndighederne, der beslutter

15. oktober 2020, 11.11

Knud Egon Poulsen. Foto: PR-foto

MINK Offentligt svar til Pelsdyravler Hans Østergaards synspunkt i Herning Folkeblad 13. oktober 2020, fra Socialdemokraterne i Herning Kommune.

Socialdemokratiet syntes naturligvis også, det er en alvorlig situation, at danske minkavlerne og deres erhverv bliver ramt økonomisk, efter at Sundhedsmyndighederne har besluttet at aflive smittede covid-19 mink.

Socialdemokratiet i Herning Kommune støtter sundhedsmyndighedernes beslutning om, at smitten i de danske minkfarme udgør en risiko for folkesundheden, så det er nødvendigt at aflive smittede covid-19 mink.

Desuden ønsker Socialdemokratiet i Herning Kommune ikke at deltage i debatten, om det er nødvendigt at aflive raske minkbesætninger inden for en radius på 7,8 kilometer fra smittede minkfarme, for at stoppe smittespredningen.

Ovennævnte holdning skyldes, vi grundlæggende ikke mener, det er en politisk beslutning, men at det er de nationale sundhedsmyndigheder, der skal træffe de nødvendige beslutninger for at undgå covid-19 smittespredning i større omfang.

I øvrigt henviser vi til fødevareministeren Mogens Jensens (S) synspunkter, der er gengivet i Herning Folkeblad 13. oktober 2020.

Læs også
Åbent brev fra to borgmestre: Vi ønsker en rimelig og fair kompensation til minkfarmerne