Tre nationaliteter står bag Tolkify

Herning-firmaet ejes og drives af en afghaner, en ester og en polak. To af dem har læst sammen i Birk

Udgivet:15. august 2017, 06.15

Læsetid:2 minutter

Iværksættere Virksomheden Tolkify må på alle måder siges at være internationalt funderet. Dels betyder et netværk med i alt 228 tolke, at Herning-virksomheden kan formidle tolkninger til stort set alle sprog og dialekter.

Men også de tre iværksættere, som har stiftet virksomheden, repræsenterer tre forskellige nationaliter. Aref Friis er oprindeligt fra Afghanistan, men er opvokset i Iran som flygtning. Marek Fraczyk er polak, mens den tredje medejer Henri Toivar er fra Estland.

Både Aref Friis og Marek Fraczyk flyttede til Herning med det formål at tage en uddannelse, og de lærte således hinanden at kende på studiet »International Communication and Multimedia« på Aarhus Universitets institut i Herning.

Siden flyttede Marek Fraczyk til Estland med en estisk kæreste, som havde taget en designuddannelse på VIA Design i Herning. I Estland fik Marek Fraczyk job som udvikler af webshops og lærte Henri Toivar at kende, som arbejdede samme sted.

Har afdeling i Tallinn...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere