VM i brydning: Herningenser taber bronzekamp

Fredrik Bjerrehuus tabte på teknisk fald til serbiske Mate Nemes og må rejse hjem fra VM uden medalje

16. september 2019, 14.11

Fredrik Bjerrehuus sikrede sig søndag kvalifikation til OL i Tokyo med tre forrygende sejre ved VM i Kasakhstan. Men i semifinalen og bronzekampen mødte den 29-årige herningenser overmagten. Foto: Danmarks Brydeforbund (Arkiv)

BRYDNING Karrierens bedste VM-turnering fik en ærgerlig afslutning for Fredrik Bjerrehuus fra Herning Brydeklub.

Den 29-årige herningenser tabte mandag eftermiddag bronzekampen ved VM i Kasakhstan ganske klart.

Serbiske Mate Nemes bragte sig på 6-0 efter knap halvandet minut, og da Fredrik Bjerrehuus forsøgte at vende slagets gang med et aggressivt angreb, slog serberen kontra og lukkede opgøret.

Nemes vandt på teknisk fald ved stillingen 10-0.

- Fredrik kom desværre til skade med ryggen i gårsdagens kvartfinale og var hæmmet af skaden i semifinalen. Den er desværre ikke blevet bedre hen over natten. Vi ønsker ikke at bruge undskyldninger, men det er naturligvis drønærgerligt, når man står i en semifinale og en medaljekamp, siger Thor Hyllegaard Pedersen, sportschef i Danmarks Brydeforbund, efter nederlaget i bronzekampen.

Selv om medaljen glippede, har VM i Kasakhstan været en kæmpe succes for Fredrik Bjerrehuus, som allerede søndag sikrede sig kvalifikation til OL i Tokyo næste år med sin plads i semifinalen. Det er første gang i karrieren, at herningenseren er nået så langt ved et VM.