Puma-spotting: Her mener folk at have set en puma

Det er ikke kun her i området, at et puma-lignende dyr inden for de seneste måneder er set

6. september 2019, 09.59

Følgende steder i Jylland hævder folk at have set en puma siden marts. Senest er et puma-lignende dyr blevet set i Lind og to gange ved Fuglsang Sø. Illustration: Anton Skovbjerg

LIND-TJØRRING Selv om zoolog Jesper Møhring-Jensen forleden så godt som aflivede rygterne om en puma i det midtjyske, har endnu en person set et pumalignende dyr ved Fuglsang Sø. Det var torsdag klokken 16, og det puster naturligvis en smule liv i puma-sagen.

Men det er ikke kun i Lind og ved Fuglsang Sø, at nogen mener at have set en puma, som kortet herover artiklen illustrerer.

17. marts blev et stort kattedyr set i Gl. Rye på en søndagsgåtur. Dagen efter blev et puma-lignende dyr set i Funder.

1. maj spottede en tysk turist en puma ved motorvejsafkørslen på E20 ved Vamdrup nær Kolding.

11. maj var det så en kondiløber i Vejle, der så et stort kattedyr, mens et lignende dyr blev set ved Hylke nær Skanderborg 21. maj.

Opfordrer til at tage foto

Hvis det er det samme dyr, der er tale om, tyder det altså på, at det nu er nået til Herning-området, hvor et puma-lignende dyr er blevet iagttaget tre gange - først i Lind og senere to gange ved Fuglsang Sø.

Således ser mysteriet ud til at fortsætte ...

Hvis man ser et puma-lignende dyr, opfordrer zoolog Jesper Møhring-Jensen, der er tilknyttet Jyllands Park Zoo, til, at man tager et foto af dyret, så eksperter ud fra det kan vurdere, hvad det er.

På Folkebladet hører vi naturligvis også meget gerne fra jer, hvis I mener at have set en puma i området.

Vi kan kontaktes på telefon 96 26 37 00.

Herunder kan du se en video af en tam puma: