Paragraf 18-pulje giver pensionister et godt og sundt liv

Udgivet:13. september 2023, 10.15

Læsetid:1 minut

Arulanantharajah Thillainadarasa. Foto: PR-foto

Arulanantharajah Thillainadarasa
byrådsmedlem i Herning Kommune for Socialdemokratiet

STØTTE Herning Kommune har uddelt paragraf 18-puljen til forskellige foreninger. Puljen er ikke kun til pensionister; andre foreninger får også små beløb, som hjælper foreningernes aktiviteter og samarbejdet med andre foreninger og dermed skaber fællesskab.

Flere pensionistklubber i Herning Kommune har lukket på grund af besparelser. På dette tidspunkt har paragraf 18-puljen været til stor hjælp. Over 100 foreninger har fået midlerne, så de kan skabe et godt og hyggeligt liv og et stærkt venskab med alle.

Mange udlændinge samarbejder med danskere. For eksempel diætetisk forening har et godt samarbejde med udlændinge og rådgiver dem om at sænke sukkerindtaget og forebygge andre sygdomme, som ikke kun er relateret til diabetes. Ikke kun diætetisk forening, men også andre foreninger samarbejder med danskere og udlændinge for at hjælpe med at undgå sygdomme. Dette bidrager til besparelser for kommunen, regionen og staten ved at undgå sygdomme og benytte sig af paragraf 18-puljen. Små penge har stor betydning.

Paragraf 18-puljen skal øges, og alle vil få adgang til flere aktiviteter. Denne pulje omfatter alle byer i Herning, som har aktiviteter i aften. Da jeg har deltaget i paragraf 18-pulje informationsmødet, har jeg fået flere oplysninger. Jeg var også medlem af social- og sundhedsudvalget, så jeg ved meget om paragraf 18-puljen. Hvis den øges, vil mange mennesker få et hyggeligt liv og trivsel i Herning Kommune. Derfor kan små frivillige foreninger bidrage til samfundets udvikling, hvilket er nødvendigt for både store og små byer. Jeg tror, at mange mennesker forstår min mening.

Jeg kæmper for en stigning i paragraf 18-puljen for at forbedre velfærden for mange mennesker.

Deltag i samtalen

Hej, jeg hedder Jacob Hove og er debatredaktør. Ønsker du at deltage i en aktuel samtale eller starte en ny, så er du meget velkommen til at sende mig dit synspunkt i en mail på debat@herningfolkeblad.dk Husk at du også altid kan skrive en kommentar i vores online debatmodul, som du finder herunder

Indlæser debat