Herningcentret sparer på jule-effekterne: Det store logo pakkes ikke ind i julebelysning i år

Mindre julebelysning betyder dog ikke mindre julehygge, lyder det fra butikscentret

Udgivet:22. september 2022, 16.35

Læsetid:2 minutter

Herningcentret laver flere energisparende tiltag, så el-regningen efter juletiden ikke bliver så voldsom. Foto: PR-foto

HERNING Vi skrev i Herning Folkeblads onsdagsudgave, at Herningcentret pønsede på at drosle ned for julebelysningen i denne tid med vilde energipriser.

Læs også
Også Herningcentret skruer ned for julelysene Også Herningcentret skruer ned for julelysene
Læs også:
Også Herningcentret skruer ned for julelysene

Center-manager Ronny Hviid kunne ikke i går helt præcis fortælle, hvilke energibesparende tiltag, der vil blive iværksat, men det kan han nu give eksempler på.

- Det store juletræ ved indgang C kommer ikke op. Herningcentrets store logo ud til Silkeborgvej pakkes ikke pænt ind i julelys som vanligt. Der kommer ingen juletræer med julelys langs Silkeborgvej. Og indvendigt skærer vi blandt andet de traditionelle fire juletræer med lys ned til to juletræer, oplyser han.

De højere priser har betydet, at Danske Shoppingcentre - som Herningcentret er en del af - generelt har besluttet at indføre en række tiltag som skal medføre en besparelse på el og energi på minimum 10 procent i det kommende kvartal i forhold til samme kvartal sidste år,

Herningcentrets 80 butikslejere betaler alle for energien der forbruges i centrets indvendige og udvendige fællesarealer efter fordelingstal og afregner hver især eget forbrug i butikkerne. Der er derfor stor fokus fra alle på at holde disse udgifter nede, da der er tale om store udgiftsposter.

Læs også
<span>Hyggelig tradition droppet:</span> El-priser slukker Tjørrings funklende julehus <span>Hyggelig tradition droppet:</span> El-priser slukker Tjørrings funklende julehus
Læs også:
Hyggelig tradition droppet: El-priser slukker Tjørrings funklende julehus

Der er også planer om, at reklameskærme og skiltepyloner ud til Silkeborgvej slukkes en halv time tidligere både morgen og aften. Der køres moduleret drift på ventilation og køl i centret, der tilpasses udetemperaturen og kundemønstret.

Herudover vil der ske en række mindre energibesparende tiltag både inde og ude.

- Vi har blandt andet opfordret butikkerne til at lukke mest muligt lys i butikkerne efter lukketid. Vi er et stort center med et stort energiforbrug, men vi har heldigvis været forudseende og iværksat en del energispare-foranstaltninger i de senere år. Blandt andet kan nævnes udskiftning af ventilationsanlægget tidligere i år som gav en besparelse på cirka 15 procent i forhold til det tidligere anlæg. Herudover har vi stort set udskiftet alle belysningskilder til LED, oplyser han.

Herningcentrets marketing-koordinator Christina Braad slår dog fast, at man absolut ikke aflyser julen i centret

Læs også
Ja til julebelysning - nej til sorte bymidter Ja til julebelysning - nej til sorte bymidter
Læs også:
Ja til julebelysning - nej til sorte bymidter

- Fordi vi skærer ned for julebelysningen, skærer vi altså ikke ned på julehyggen i Herningcentret. Der vil komme masser af juleaktiviteter og events herude som der plejer! Og der vil altså stadig være hyggelig julebelysning både inde og ude. Og kælkebakken kommer også i år, siger Christina Braad Jensen.

Indlæser debat

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Herning

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere