179 unge bor på skolehjem i Herning

På Herningsholm Erhvervsskoles skolehjem gør man meget ud af studiemiljøet, og det betaler sig. Hvert år har man fuldt hus på de 179 pladser

26. juni 2018, 19.45

På Herningsholm Erhvervsskoles skolehjem gør man meget ud af at skabe et godt studiemiljø. Foto: Flemming Hansen

Skolehjem Forestil dig at vækkeuret ringer. Klokken er fem om morgenen, og du skal først møde om tre timer. Alligevel må du dog stå op for at nå i skole til tiden. Det scenarie ville være virkeligheden for en lang række unge, hvis ikke der fandtes et skolehjem. Det gør der dog - blandt andet på Herningsholm Erhvervsskole - så i manges tilfælde kan tiden under dynen forlænges med et par timer, indtil rengøringsdamen banker på og råber godmorgen ved halv otte-tiden.

Erik Randrup Smed har været leder af skolehjemmet på Herningsholm Erhvervsskole i ni år, og ifølge ham er der to elementer i deres tilgang til de elever, der har til huse på skolehjemmet.

- Vi prøver på at møde eleverne ved at være venlige med den ene hånd og tydelige med den anden. Så når forældre sender deres børn under 18 år ind til os, så har de tillid til, at vi passer godt på dem, fortæller han til Herning Folkeblad.

Minimum fem kvarter væk...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben