Mindeord om Ulla Bundgaard: Hun satte imponerende flotte fodspor i livet

3. september 2020, 15.07

Ulla Bundgaard i sin forretning. Foto: Flemming Hansen

MINDEORD Jette Nielsen, tidligere turistchef i Ikast-Brande Kommune, skriver mindeord om Ulla Ellehammer Bundgaard, Brande:

Torsdag 27. august 2020 blev en sorgens dag. Her afgik Ulla Bundgaard alt for tidligt ved døden efter kort tids sygdom. En ulige kamp, som hun umuligt kunne vinde, og timeglasset løb alt for hurtigt ud.

Ulla fik imidlertid sat imponerende flotte fodspor i livet, og hun vil blive savnet for sin varme personlighed, sin medmenneskelighed og sin imødekommenhed over for alle, hun mødte - også fremmede.

Med sit utrættelige engagement gik hun gerne forrest for en god sag - og altid med en uegennyttig tilgang. Hun var, om nogen, en ægte ildsjæl og en fremragende ambassadør - ikke bare for sin elskede hjemby, Brande, men for hele kommunen, for det midtjyske område og for Danmark. Det beviste hun ved mange lejligheder.

Eksempler på Ullas mange store frivillige indsatser:

Hun var medlem af Brande Soroptimistklub gennem 20 år og arbejdede her ihærdigt for at hjælpe dårligt stillede kvinder og børn til bedre uddannelse og livsvilkår i Danmark og i udlandet.

Hun støttede aktivt »Bevar Ukraine« - en organisation, der yder medicinsk og humanitær hjælp - herunder hospitalsudstyr til hårdttrængte områder i Ukraine.

Hun ydede en stor indsats i International Society - for at sikre god integration af udenlandske medarbejdere/tilflyttere i Ikast-Brande og Herning.

Hun var primus motor i International Village - for at skabe netværk og sikre effektiv integration for udenlandske medarbejdere i Brande-området, for at få dem til at blive.

Hun deltog trofast i og lagde hus til Stammtisch - et »spis-sammen« netværk for ægtefæller til udenlandske medarbejdere i området.

Hun var ophavskvinde til og dedikeret primus motor for Brandes Quiz Night, som nu har kørt i mere end fem år.

Hun var en dygtig, kreativ og idérig aftenskoleleder i DOF i en årrække, og meget mere.

Ulla var også kendt i Brande for by-heart - den velrenommerede brugskunstforretning, som hun drev på Storegade 8 i mere end 10 år. Butikken var et tilløbsstykke, og folk fra nær og fjern og byens turister fandt vej til hendes butik for at se de mange unikating, hun havde håndplukket. Hun havde trofaste kunder i hele landet, og god smag og god service var en selvfølge i Ullas butik.

Når Ulla påtog sig en opgave, kunne man være sikker på, at den var i gode hænder. Det var der mange, der havde fundet ud af, og hun blev derfor flittigt involveret i nye tiltag. Det kunne hun lide, og hun gik til opgaverne med stor ildhu, opfindsomhed og højt humør. Det var altid en fornøjelse at være i hendes selskab, for hendes vid og humor var i særklasse, og latteren rullede så herligt.

Også i den sidste svære tid gik Ullas tanker til dem, der er i nød. Som en sidste fin gestus ønskede Ulla nemlig, at eventuelle blomsterhilsner til hende vil blive videregivet i form af en donation til det gode formål »Bevar Ukraine«, som hendes hjerte brændte for. Organisationens formål er at indsamle hospitalsudstyr og yde humanitær bistand til det hårdt prøvede og krigshærgede Ukraine, som hun selv havde besøgt i forbindelse med støttearbejde.

Nogle gange synes livet ekstra uretfærdigt. Sådan en dag var torsdag 27. august 2020.

Tabet er stort for mange, og livet bliver aldrig det samme igen uden Ulla. Selv har jeg mistet min dejligste veninde gennem mange år, og Soroptimisterne har mistet et skattet medlem, men mine tanker går i denne tid særligt til Ullas familie, som har mistet et uerstatteligt familiemedlem - en kærlig, engageret og omsorgsfuld hustru, farmor, søster og moster.

Æret være Ullas minde.