FCM slår ned på egne fans: Uromagere straffes med karantæner og bøder

16 FCM-tilhængere rammes af bødestraf og karantæner på mellem to og fire år, oplyser klubben efter uroligheder i Viborg

Udgivet:15. november 2022, 09.15

Læsetid:2 minutter

Omkring 1400 FCM-fans dannede en festlig ramme om sidste uges pokalbrag i Viborg, men et fåtal sørgede efterfølgende for uroligheder og utilstedelig opførsel på og uden for stadion. Det har FC Midtjylland nu valgt at straffe med bøder og karantæner. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FODBOLD For en måned siden uddelte FC Midtjylland karantæner og bødestraf til to af klubbens fans, der under en superligakamp på MCH Arena kastede ølkrus på banen. Det kostede et års karantæne og bøder på 5000 kroner.

Torsdag i sidste uge var der atter ballade i FCM-afsnittet, da Ulvene på udebane i Viborg tabte lokal- og pokalbraget mod ærkerivalerne fra domkirkebyen.

Efter slutfløjtet på Energi Viborg Arena stod en række FCM-fans bag uroligheder og utilstedelig opførsel på udebaneafsnittet samt uden for stadion.

Det har fået FC Midtjylland til at slå hårdt ned på de implicerede.

Læs også på sportherning.dk
<span>Tilskuer-uro efter derby:</span> FCM vil slå hårdt ned på ballademagere <span>Tilskuer-uro efter derby:</span> FCM vil slå hårdt ned på ballademagere
Læs også på sportherning.dk:
Tilskuer-uro efter derby: FCM vil slå hårdt ned på ballademagere

Tirsdag formiddag meddeler superligaklubben, at man har identificeret 16 af uromagerne fra pokalkampen. Otte af disse har fået karantæne i to til fire år, mens FCM har kendskab til yderligere otte personer, som vil blive ramt af karantæne. Uromagerne vil derudover hver især modtage en bødestraf på 5000 kroner.

- Vi er dybt frustrerede over episoderne fra torsdagens kamp i Viborg, og vi har sidenhen foretaget et målrettet arbejde i at identificere personerne bag urolighederne, som FC Midtjylland tager stærk afstand fra. Vi slår hårdt ned på denne opførelse, da det skal være trygt for alle at gå til fodbold, hvad enten det er på MCH Arena eller andre stadioner i landet, siger marketing- og supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær og fortsætter:

Læs også
<span>FCM bekræfter:</span> Et års karantæne og 5000 kroner i bøde til ølkastere <span>FCM bekræfter:</span> Et års karantæne og 5000 kroner i bøde til ølkastere
Læs også:
FCM bekræfter: Et års karantæne og 5000 kroner i bøde til ølkastere

- I øjeblikket arbejder vi tæt sammen med politiet med henblik på at identificere den resterende del af de implicerede tilhængere. Ingen af de medvirkende skal gå ustraffet fra torsdagens hændelser, og vi forventer, at der i den kommende tid vil blive tildelt yderligere karantæner end de hidtidige 16. I dansk fodbold skal vi løfte i fællesskab, så vi kan skabe et trygt og sikkert miljø at gå til fodbold i, og der skal være konsekvenser for alle dem, som ødelægger det for os andre, understreger marketing- og supportdirektøren.

Læs også
Politi anholder tre hollandske fodboldbøller i Herning Politi anholder tre hollandske fodboldbøller i Herning
Læs også:
Politi anholder tre hollandske fodboldbøller i Herning

FC Midtjylland oplyser, at arbejdet med at identificere samtlige implicerede tilhængere sker i et tæt samarbejde med politiet og fortsætter i de kommende uger.

Klubben opfordrer alle, som ved noget eller har været involveret i torsdagens episoder i Viborg, til at henvende sig.

Indlæser debat