Herning Folkeblad anerkendes af Google

Folkebladet har fået en stor donation fra Google til et digitalt udviklingsprojekt

Udgivet:14. december 2017, 09.10

Læsetid:1 minut

Herning Folkeblad er i gang med at udvikle et brugertilpasset indhold på aoh.dk, og det glæder administrerende direktør Alex Nielsen, at projektet er blevet bemærket af Google. Foto: Flemming Hansen

Udvikling Den store amerikanske tech-gigant Google har fået øje på de digitale aktiviteter i Herning og har derfor valgt at donere 200.000 euro til et af Herning Folkeblads udviklingsprojekter omkring etableringen af en platform til brugertilpasset indhold på blandt andet aoh.dk.

Mediehuset Herning Folkeblads administrerende direktør Alex Nielsen er glad for at modtage den internationale anerkendelse for tankegangen om, at det er vigtigt at komme godt rundt i et lokalt udgivelsesområde, og at læserne skal have indflydelse på det nyhedsudbud, som rammer dem i løbet af dagen.

- Det er fantastisk, at vores forretningsidé om at prioritere unikke lokale nyheder - også digitalt - er blevet bemærket af Google, og at filosofien om, at lokalt betyder »helt tæt på« i den grad anerkendes. Sådan er det i vores avisverden med lokalredaktioner rundt i Herning og Ikast-Brande kommuner, og sådan bliver det også i den digitale verden. Vi skal ud til vores borgere med de nyheder, som interesserer og berører den enkelte. Vores arbejde for borgernes forankring i lokalsamfundet er vigtigt. Og at Google anerkender det, er vi glade for og stolte over, siger Alex Nielsen.

Beløbet til Herning Folkeblad er tildelt via »Google Digital News Initiative«, som uddeler midler for at støtte udviklingen i digital nyhedsformidling. Tre øvrige danske medier har ved den aktuelle uddeling fået penge fra Google. Det drejer sig om Børsen, Information og videnskab.dk.