Hurtigere i bus til Aarhus

Indtil 22. januar kan passagererne få indflydelse på Midttrafiks nye køreplaner

11. januar 2017, 06.07

Man kan se og kommentere forslag til de nye buskøreplaner på midttrafik.dk til og med 22. januar. Her kan man tjekke de ruter, man er vant til at bruge: Er den enkelte køreplan i høring, vil man her kunne se en beskrivelse af ændringer og forslag. Foto: Tom Laursen

HERNING Ekspresbussen mellem Herning og Aarhus bliver endnu hurtigere fra 25. juni. Det er umiddelbart den største lokale ændring med det forslag til nye buskøreplaner, som Midttrafik netop har præsenteret.

Hvis der er planlagt ændringer på en af de ruter, man er vant til at bruge, kan man se forslaget til ny køreplan for 2017/2018 sammen med den gældende køreplan på midttrafik.dk.

Ud over at Midttrafik vil afkorte køretiden på rute 952X med et til to minutter mellem Herning og Silkeborg og med tre minutter videre mellem Silkeborg og Aarhus som følge af mere motorvejskørsel, er der planlagt flere afgange på strækningen.

Nye pendlere til Pårup

Ruten vil ifølge Midttrafik samtidig helt eller delvist kunne erstatte afgange på rute 77 Herning-Ikast-Silkeborg, som i øvrigt tilpasses efter de mange pendlere, der til sommer vil skulle til og fra Mascot Internationals nye hovedkvarter i Pårup.

Vest for Herning, hvor rute 15 Herning-Videbæk-Ringkøbing på nogle tidspunkter giver forbindelse til/fra 952X, er der også foreslået visse ændringer.

Samlet vil der på hverdage blive flere afgange mellem Herning og Ringkøbing på de to busruter.

Forslagene til den ny buskøreplan for 2017-2018 er i offentlig høring indtil 22. januar.

Dermed får man som passager mulighed for at kommentere køreplanerne, inden de endelig besluttes og offentliggøres på midttrafik.dk og rejseplanen.dk i maj.