Jonas Vingegaard og Dansk Industri løser ikke de trafikale problemer i Herning Kommune

Udgivet:10. august 2022, 12.29

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Af Carsten MArkussen. Voldsgårdvej 9 Studsgård, medlem af Cyklistforbundet Herning

MÅLSÆTNINGER Viceborgmester Anne Mette Bang Rasmussen (V) håber, at udfordringen med at færre cykler løser sig selv, og at hverken hun eller resten af byrådet behøver gøre noget som helst for at fremme cyklisme, grøn omstilling, folkesundheden og gode trafikforhold i Herning Kommune.

Sådan spiller klaveret desværre ikke fru Rasmussen. Det er kun lommeuld, der kommer af sig selv. Byrådet må vise noget vilje og handlekraft, der skal afsættes tid og penge til at gøre cyklister og de andre svage trafikanters forhold så gode som muligt.

Det behøver ikke være dyrt for kommunen; dels har Folketinget afsat midler i løbende puljer, som kommuner kan søge til konkrete cykelstiprojekter. Dels er der masser af små detaljer rundt omkring på kommunens veje og cykelstier, som meget billigt og nemt kan laves om, så cyklisterne og de andre svage trafikanter nemmere og hurtigere kan færdes i sikkerhed under deres tur.

Jeg har selv påpeget adskillige konkrete sorte pletter rundt omkring i kommunen, og jeg har masser af andre eksempler.

Da jeg forsøgte at få en debat i gang om emnet i forbindelse med kommunalvalget sidste år, var svaret fra kandidater og medlemmer af byrådet: tavshed. Der var ingen, der ville diskutere byrådets og kommunens ansvar og muligheder, men jeg deler Anne Mette Bang Rasmussens håb om, at den kommende valgkamp til Folketinget kan behandle emnet cykeltrafik på en seriøs måde.

Og kan vi så ikke, snarest muligt, få gang i en dialog om Herning Kommunes politik for cyklisme? Cyklistforbundet vil meget gerne deltage og hjælpe, men byrådet skal tage initiativet; man kunne for eksempel gøre, som de har gjort i Esbjerg. Der er lavet planer og målsætninger, de har ansat en person, som har ansvaret for området, og afsat en pose penge til, at der kan ske noget.

Indlæser debat