Åbent brev til alle benamputerede og deres pårørende

Udgivet:27. maj 2022, 12.11

Læsetid:2 minutter

Anders Kühnau (S). Foto: PR-foto

Af Anders Kühnau regionsrådsformand i Region Midtjylland for Socialdemokratiet

SUNDHED På baggrund af dialog med Amputationsforeningen sendes dette åbne brev til alle benamputerede og deres pårørende.

Kære patient og pårørende

Jeg henvender mig med dette brev til dig, der enten har fået foretaget en amputation af ben eller underben i Region Midtjylland eller er pårørende til en af disse patienter.

Som de seneste ugers mediedækning beskriver, har regionen fået lavet en analyse, der viser, at nogle amputationer måske kunne have været forebygget.

Vi har dermed skabt både utryghed og bekymring blandt tidligere og nuværende patienter. Det beklager jeg dybt.

Jeg fortæller her, hvad vi har sat i gang i regionen. Sammen med fagfolk og datafolk arbejder vi målrettet på at finde patienter, som måske ikke har fået udført forebyggende karkirurgi i tide. Der går desværre noget tid endnu, inden vi har fundet frem til, hvad det er for patienter.

Vi har en god dialog med blandt andet Patienterstatningen om, hvilke diagnoser det er særligt relevant at tage afsæt i. Når det er klarlagt, vil fagfolk gennemgå behandlingsforløbene ud fra patientjournalerne. Vi ser i første omgang 10 år tilbage i tiden.

Hvis du er en af de patienter, der er omfattet af sagen, vil du blive kontaktet direkte af regionen. Du vil blive vejledt om, hvordan du kan søge erstatning.

Beskeden sendes til din e-boks. Hvis du er fritaget for e-post, vil du modtage et brev i din postkasse.

Læs også
<span>Standpunkt:</span> Horribel sag om benamputationer <span>Standpunkt:</span> Horribel sag om benamputationer
Læs også:
Standpunkt: Horribel sag om benamputationer

Du kan uanset fagfolkenes vurdering til enhver tid anmelde en sag via hjemmesiden patienterstatningen.dk, hvis du formoder, at der er sket fejl i din eller pårørendes behandling.

Hvis du er bekymret eller har spørgsmål til din behandling, er du meget velkommen til at ringe til vores telefoniske hotline. Regionshospitalet Viborg, Kirurgi, kan kontaktes på telefon 7844 6302 på hverdage klokken 9-13.

Aarhus Universitetshospital, Karklinikkens sekretariat, kan kontaktes på telefon 7845 3115 på hverdage klokken 8-15.

Har du spørgsmål angående anmeldelse af en erstatningssag, kan du få hjælp fra Region Midtjyllands patientkontor eller Patienterstatningen. Region Midtjyllands Patientkontor kan kontaktes via patientkontoret.rm.dk eller telefon 7841 0444. Patienterstatningen kan kontaktes via patienterstatningen.dk eller telefon 3312 4343 på hverdage klokken 9.30-15.

Regionen arbejder sideløbende på at skabe en fremtidssikret karkirurgi, hvilket jeg oplever stor opbakning til i regionsrådet. Flere analyser skal afdække udfordringer og muligheder i vores videre arbejde med karkirurgien. Du kan holde dig orienteret på regionens hjemmeside karkirurgi.rm.dk

Læs også
Amputationsskandalen hviler på regionsrådsformanden Amputationsskandalen hviler på regionsrådsformanden
Læs også:
Amputationsskandalen hviler på regionsrådsformanden

Indlæser debat