Svar på læserbrev om Copenhagen Pride: Solen står op igen i morgen

3. december 2019, 13.27

Lars Henriksen. Foto: Nadja Horsted-Narejo

WORLDPRIDE Kære Verner Kristensen. Lad mig indlede med at berolige dig!

Solen kommer til at stå op igen i morgen, ligesom den gjorde det 2. oktober 1989, efter at de første samkønnede par i verden havde fået papir på hinanden. Himlen lod heller ikke svovl og kisel regne over os 17. juni 2012, efter at Højdevangs Kirke havde dannet rammen om Poul og Nicolais bryllup - som det første bryllup i Danmark mellem bøsser. Og jeg tør faktisk garantere, at Kronprinsesse eller ej, så kommer jorden ikke til at åbne sig eller forhænget i templet til at flænges, fordi Danmark i 2021 er værtsnation for WorldPride.

Snarere tværtimod!

Ser vi på, hvor naturkatastrofer indtræffer, er de overvejende at finde på steder med få eller ingen LGBTI+ rettigheder, hvor religionsdyrkelsen tenderer til det bigotte, og hvor hverken ministre eller royale løfter en finger eller hæver stemmen for vores skyld. Kan jeg mon drage ligeså forrykte konklusioner som du og deraf udlede, at den Gud, du påberåber dig - eller muslimernes gud eller Paven, som du og dine endetidsprædikanter kalder falske profeter - rent faktisk straffer religiøse for ikke at udvise næstekærlighed og følge buddene om ikke at dømme i dette liv, men overlade dommen til Gud?

Jeg går gerne ind på dine diskursive præmisser, hvis det er det, der skal til for at tale sammen: LGBTI+ bevægelsen beder ikke om at have særlig indflydelse på lovgivningen, men kun om, at de rettigheder, alle andre borgere har, også omfatter homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede, interkønnede og andre minoriter. Hverken mere eller mindre. Og vi bidrager som LGBTI+ personer gennem en mangfoldighed af regnbuefamilieformer til din ambition om at opfylde jorden - men vi hersker over den med blik for de svage. Jeg vil påstå, at den verden, vi drømmer om, ligner Esajas profeti om et samfund, hvor ingen fælder dom efter hvad hans øjne ser eller ører hører, men hvor kalv og ungløve græsser sammen (Esajas Bog 10, 1-11).

Hvis Copenhagen 2021 - WorldPride og EuroGames kommer til at udspille sig, som vi planlægger og forventer - og det tyder alt på - så bliver det et ægte udtryk for global solidaritet, fællesskabsfølelse, respekt for medmennesket - ja, hvis vi skal tillade os at blive højstemte: for god, gammeldags næstekærlighed. Af den slags, som Jesus gør sig til talsperson for og lover de, som tror på den slags i bjergprædikenen Matt kap. 5 v.1-11

Du er også velkommen - efter devisen i vores Hashtag: #youareincluded.

Du og jeg, Verner - og Mogens - og Kronprinsessen ...