Færdigretter fra Herning: Slagteriet ser et stort potentiale

Danish Crown lancerer første danske nøglehulsmærkede færdigretter

Udgivet:10. maj 2022, 12.44

Læsetid:3 minutter

De nye færdigretter fra Danish Crown produceres på slagteriet i Herning. Foto: PR-foto

MAD Danish Crown ser et stort potentiale inden for færdigretter til de danske forbrugere, og nu sender fødevarekoncernen deres første færdigretter med fersk kød, som er nøglehulsmærket og dermed lever op til en række kriterier inden for sundhed, ud i butikkerne. Samtidig er kødet, som bruges i retterne, dansk, og retterne er produceret i Danmark - nærmere bestemt på slagteriet her i Herning.

- Vi ser et stort potentiale i retter og mad, som kan laves hurtigt i rigtig god kvalitet. Nu har vi sendt de første produkter i butikkerne - ligesom vi kommer med fire-fem nye retter i efteråret - så det er en stor satsning for os, og vi glæder os til at se, hvordan forbrugerne tager imod produkterne, siger Ole Bridal, der er kategoridirektør i Danish Crown.

Under sloganet »Næsten for godt til at være nemt« sælges produkterne i første omgang i Føtex, Bilka og Netto samt på Nemlig.com. Startsortimentet i butikkerne består af Thai Strimler, Thai Wok og Fajita Risret.

Et voksende marked

Færdigretter - der på moderne dansk hedder »convenience food« - vinder større og større indpas hos danskerne. Fra 2016 til 2019 er markedsandelen på færdigretter inden for salget på kødprodukter vokset fra 16 procent til 28 procent, viser tal, som Landbrug & Fødevarer har fået lavet i efteråret 2019.

Nøglehulsmærket, der er et fælles nordisk ernæringsmærke under Fødevarestyrelsen, gør det lettere for forbrugeren at leve efter de officielle kostråd. Produkter med mærket lever op til et eller flere krav, som handler om mindre og sundere fedt, mindre sukker, mindre salt og flere kostfibre og fuldkorn.

- Det har været meget vigtigt for os at lave produkter, som er sunde og giver den rigtige næring. Det understreger nøglehulsmærkningen også. Vi vil gerne give forbrugerne et måltid af høj kvalitet, men som er let og hurtigt at tilberede. Det ved vi efterspørges hos forbrugerne, siger Ole Bridal.

Flere retter på vej

Det er en del af Danish Crowns koncernstrategi, Feeding the Future, at salget af convenience øges over tid. Det er en ambition hos Danish Crown at få en større andel af convenience-markedet, da dette marked vokser cirka 15 procent om året

Det er tanken, at der også lanceres en række nye færdigretter med nøglehulsmærkningen til foråret 2023, og det understreger satsningen i området hos Danish Crown. Målgruppen til produkterne er både børnefamilier og den travle forbruger, der leder efter et hurtigt, men godt måltid.

En rundspørge, som Landbrug & Fødevarer har fået foretaget i 2021, viser, at der af de adspurgte forbrugere var cirka 44 procent, der i løbet af 14 dage havde købt en færdigret én eller flere gange. Ligesom der i undersøgelsen var 35 procent der til aftensmad havde spist en færdigret eller brugt komponenter, som var købt færdige.

Administrerende direktør i Danish Crown, Jais Valeur, er helt overbevist om, at en stor del af den fremtidige vækst i koncernen kommer fra convenience food.

- I Danish Crown skal vi være, hvor forbrugerne er. Derfor investerer vi i innovation, og satsningen på convenience er en hjørnesten for os. Jeg forventer, at fem procent af vores fremtidige vækst i omsætningen kommer fra dette område, som bliver ved med at vokse. Det kræver, at vi bliver ved med at udvikle produkter, som forbrugerne vil have, siger Jais Valeur.

De nye nøglehulsmærkede færdigretter er en yderligere satsning fra Danish Crown, der også i januar sendte de første plantebaserede færdigretter på markedet - også fra afdelingen i Herning.

Indlæser debat