Holch Poulsens startup med startvanskeligheder

Founderments første regnskab er med røde tal

Udgivet:20. januar 2023, 11.27

Læsetid:1 minut

Anders Holch Povlsen har - som forventet - underskud i Founderment. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

REGNSKAB Det koster penge nu at tjene penge senere. Den gamle sandhed må man håbe også passer for Founderment.

Den såkaldte startup-fabrik - der har Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen som storaktionær - har nemlig millionunderskud i selskabets første regnskabsår.

Firmaet har tabt knap 3,1 millioner kroner.

Det betyder dog ikke, at startup-fabrikken lukker og slukker, da ejerne bag har postet over 30 millioner kroner ind i ejerkapital, da man udmærket godt vidste, at begyndelsen kunne blive op ad bakke.

Bedst til de store

Holch Poulsn ejer Founderment sammen med de to serie-iværksættere Anders Mogensen og Christian Laustsen, der tjente rigtig gode penge på at stifte og sælge Gaest.com til Airbnb. Formålet med Founderment er at investere i helt unge virksomheder og hjælpe dem med muskler til at gro. Firmaet er en slags lillebror til Holch Poulsens store investeringsselskab Heartland. Det viste sig bare, at Heartland var bedst til store investeringer og derfor ikke var ideel til at hjælpe helt små virksomheder i gang.

Forunderment har blandt andet investeret i sommerhusportalen Landfolk, softwarevirksomheden Hakio og Shouter - en form for virtuel to do liste-hjælper.

Indlæser debat