Førte hele vejen: HC Midtjylland sejrede sikkert i Aarhus

HC Midtjylland slap aldrig grebet om Skovbakken - og vandt 34-26

25. oktober 2020, 17.05

Nicolai Witt og HC Midtjylland vandt søndagens udekamp over Skovbakken. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD HC Midtjylland fastholder placeringen i subtoppen i den næstbedste håndboldrække, 1. division.

Søndag eftermiddag vandt Herning-mandskabet sikkert og fortjent ude over Skovbakken, der i Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus blev nedlagt med 34-26 - efter midtjysk pauseføring på 19-14.

I sidste sæsons indbyrdes opgør mod Skovbakken vandt HCM’erne efter to tætte kampe, men denne søndag var der aldrig tvivl om, hvor pointene ville ende.

I det aarhusianske førte gæsterne hele vejen. Allerede efter tre minutter var HC Midtjylland i front med tre pinde - et forspring, der blev udbygget til både fire og fem mål i slutningen af første halvleg.

Det var også HCM-spillerne, som var skarpest i det noget opskruede tempo inden pausen. Holdene scorede på skift, men da HCM-træner Mads Hjortshøj efter 17 minutter valgte at ændre på keeperposten, hvor Frederik Hummelmose afløste Nicolai Mortensen, fik udeholdet slået et afgørende hul på måltavlen.

En anden årsag til den herningensiske sejr var evnen til at omstille sig på modstandernes taktiske værktøjskasse. Flere gange forsøgte Skovbakken sig med helbanepres og andre offensive forsvarsformationer, men hver gang havde HC Midtjylland et modsvar. Den eneste periode i matchen, hvor HCM’erne stressede i angrebsspillet - i slutningen af første halvleg - fik cheftræner Hjortshøj genopskabt roen med en effektiv timeout.

Kort efter pausen blev kampen lukket definitivt ned. En velspillende Frederik Hummelmose snuppede et straffekast, og derefter scorede en lige så skarp Jacob Aaquist til både 23-16, 25-16 og 28-18. Venstrebacken leverede seks træffere og desuden en kraftfuld præstation i HCM-defensiven.

Effektive var især også holdkammeraterne Sebastian Wistoft Jensen og Mikkel Madsen, som satte deres præg på HCM-enhedens angrebsspil. Defensivt var der også grund til tilfredshed hos HC Midtjylland, der kørte udekampens sidste kvarter i cruise control.

HCM-topscorer i Aarhus blev venstrebacken Sebastian Wistoft, som nettede syv gange mod Skovbakken.

HC Midtjyllands næste kamp er lørdag 31. oktober, hvor Vendsyssel kommer på besøg i Sportscenter Herning.