Rekordmange danskere går på gaden for at støtte udsatte børn

Aldrig før har Børns Vilkår oplevet så stor interesse fra danskere, der ønsker at samle ind til udsatte børn

18. oktober 2020, 09.12

Foto: Pr-foto

HERNING Omkring 9.000 indsamlere har tilmeldt sig landsindsamlingen hos Børns Vilkår i dag, 18. oktober, og behovet for støtte er stort. Sidste år havde BørneTelefonen over 55.000 rådgivningssamtaler med børn og unge, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationen.

Hver eneste dag er der børn, der kontakter BørneTelefonen, fordi de ikke har andre steder at gå hen. Det er børn, der vokser op med misbrug, vold, overgreb og mobning. Børn, der føler sig forkerte, usikre, bange og alene. På BørneTelefonen får de gode råd og redskaber til at håndtere det, der er svært.

Der er dog også mange børn, der henvender sig forgæves, fordi der er kø på linjen. I 2019 var der næsten 140.000 ubesvarede henvendelser på BørneTelefonen. Børns Vilkårs landsindsamling denne søndag går til at sikre, at endnu flere børn kan få hjælp, når de kontakter BørneTelefonen.

- Det er aldrig børns skyld, når de bliver svigtet af dem, der burde give dem tryghed, og det kræver mod for børn at række ud efter hjælp. Derfor er det også utroligt vigtigt, at vi er der til at besvare deres opkald. Men lige nu modtager vi langt flere henvendelser, end vi kan besvare. Vores landsindsamling skal være med til at sikre, at ingen børn står alene med deres problemer, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, i pressemeddelelsen.

BørneTelefonen har eksisteret siden 1987 og har åbent alle dage året rundt – også juleaften.