Sejr over Rødovre: Blue Fox kravler op på førstepladsen

Blue Fox holdt buret rent mod Rødovre og er nyt tophold i Metal Ligaen

6. december 2021, 21.08

Thomas V. Andersen (i blåt) scorede til 2-0 tidligt i sidste periode. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Mandag aften havde Herning Blue Fox besøg af Rødovre i Metal Ligaen.

Ligaens bundprop bed godt fra sig, men hjemmeholdet endte med at tage alle tre point efter en sejr på 3-0. Det betyder samtidig, at Blue Fox overhaler Aalborg Pirates og nu ligger nummer et i tabellen.

I forhold til lørdagens opgør i Rungsted havde Blue Fox fået Morten Poulsen klar igen. Der blev debut til den 17-årige Anil Özbay, der gik ind som center i fjerdekæden, hvor den normale back Jakob Jessen samt Peter Eg Larsen var de to på kanterne.

Første periode var på grænsen til kedelig med ganske få farlige afslutninger fra begge hold og en generel mangel på energi.

I anden periode fik »rævene« sat foden lidt hårdere på speederen, og man begyndte så småt at kunne se, at Blue Fox er tophold. Holdet kom også fortjent foran i et powerplay, som Miska Humaloja afsluttede, efter at et par gode afleveringer havde flænset Rødovre-defensiven. Mere blev der dog ikke scoret i anden periode, så kampen var helt åben inden de sidste 20 minutter.

Hurtigt mål i tredje periode

I sidste periode var der blot spillet to minutter, da Blue Fox fik det vigtige mål til 2-0. Joachim Linnet lagde pucken skråt bagud til Thomas V. Andersen, der i fri position ikke havde svært ved at udplacere Rødovre-keeper John Muse. Jubel blandt spillerne og de 1392 tilskuere i Kvik Hockey Arena.

Herfra var de københavnske gæster tvunget frem i en satsning, men der skete nu ikke det store fra den kant. Blue Fox spillede i tredje periode kun med tre kæder for at holde det maksimale pres på Rødovre.

Godt fem minutter før tid fik Rødovre sendt et skud under Blue Fox-målmand Emil Kruse, men Oskar Drugge var hurtigt over pucken og fik kontrol over den lige før den krydsede målstregen.

Mål i tomt net

Til sidst satsede Rødovre uden målmand, og det udnyttede Morten Poulsen til at score i det tomme net, da spillet blev brudt i Blue Fox' zone. Han scorede fra lang afstand.

Næste kamp for Herning er på fredag i Esbjerg.

Indlæser debat