Bestseller-direktør fylder 60

Finn Poulsen fra Herning har i 37 år været en del af ledelsen i Bestseller

18. juni 2021, 14.02

Finn Poulsen har viet sin karriere til Bestseller-koncernen og har desuden en stor passion for kunst, hvor han i over 20 år har været formand for Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i Herning. Foto: PR-foto

FØDSELAR Finn Poulsen, Nørre Alle 11 i Herning, fylder 60 år i morgen, lørdag 19. juni.

Den herningensiske erhvervsmand har i offentligheden både været kendt for sit mangeårige engagement i modekoncernen Bestseller samt sin interesse for både politik, kunst og kultur.

En privat relation til Troels Holch Povlsen, som tilbage i 1984 drev syv modebutikker i Midt- og Vestjylland, blev udgangspunktet for Finn Poulsens Bestseller-karriere.

Troels Holch Povlsen ønskede at etablere et engros-firma til at understøtte butikkerne, og han inviterede derfor Finn Poulsen til at blive en del af virksomheden.

Den opfordring er siden blevet til foreløbig 37 års succesfuldt virke - og en unik dansk udvikling fra syv butikker til en global modekoncern. Et vaskeægte erhvervseventyr, som Finn Poulsen selv har betegnet som et privilegium at være en del af.

Frem til 2001 var han direktør i Bestseller.

Formand for De Konservative

I forbindelse med et generationsskifte i selskabet i 2001, hvor Anders Holch Povlsen blev administrerende direktør i Bestseller, blev Finn Poulsen partner og administrerende direktør i Bestseller Retail Europe, der ejer og driver over 700 Only-butikker fordelt over hele Europa. Derudover er han chef for Only-brandet i Bestseller.

Finn Poulsen er født og opvokset på en gård uden for Herning. De seneste mange år har han boet midt i byens centrum på Nørre Allé med sin kone, Helle Poulsen. Familien tæller også de to voksne børn Karoline og Frederik.

Hans interesse for politik kom til udtryk allerede i teenageårene, hvor han etablerede den første afdeling af Konservativ Ungdom i Herning-Ikast.

Han har været formand for De Konservative i Herning, og i 2006 blev han valgt som næstformand for De Konservative på landsplan. Som sådan har han siden siddet under fire konservative formænd - herunder en kort overgangsperiode som partiets formand fra januar til marts i 2011.

Ved siden af Bestseller og politik har Finn Poulsen også bidraget aktivt til udviklingen af en anden passion: Kunst og kultur.

Hædret med kulturpris

Han har siden 2000 været bestyrelsesformand for Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum.

I 2006 modtog Finn Poulsen den Midtjyske Kulturpris for sit engagerede arbejde for at udbrede kendskabet til og mulighederne for at opleve kunst og kultur af international klasse i Midtjylland.

Blandt en række tidligere tillidshverv og bestyrelsesposter har Finn Poulsen været bestyrelsesmedlem i Danmarks Radio og medlem af centerrådet i tænketanken Cepos.

Indlæser debat...