Skadesplaget HIH-streg indstiller karrieren

Mathilde Bjerregaard stopper i Herning-Ikast Håndbold til sommer

22. januar 2020, 18.20

Det er knæproblemer, der tvinger 26-årige Mathilde Bjerregaard til at stoppe i Herning-Ikast Håndbold efter denne sæson. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Herning-Ikasts skadesplagede stregspiller Mathilde Bjerregaard indstiller sin aktive karriere efter den igangværende sæson.

Det erfarer Herning Folkeblad.

Den 26-årige stregfighter har - fordelt over FCM Håndbold og Herning-Ikast Håndbold - været i den Ikast-baserede ligaklub siden sommeren 2017. Men når Bjerregaards kontrakt med HIH udløber 30. juni, er det slut med tophåndbold.

Ifølge Folkebladets oplysninger er det længerevarende problemer med det højre knæ, der har tvunget den hårdtarbejdende forsvarsspecialist til at stoppe på højeste niveau.

I løbet af karrieren, der også har budt på ophold hos Horsens HK, Odense Håndbold, SK Aarhus og Silkeborg-Voel KFUM, har Mathilde Bjerregaard ad flere omgange været plaget af knæskader.

I august 2019 blev HIH-stregen, som står noteret for 20 ungdomslandsholdskampe for Danmark, opereret for en alvorlig bruskskade i sit højre knæ. Efterfølgende lød prognosen fra lægerne, at hun ville være ukampdygtig i 9-10 måneder.