Tolkefirma er inspireret af Uber

Men vi betaler vores skat, lyder det med et smil fra Aref Friis, der er direktør og medejer i Herning-firmaet Tolkify

Udgivet:15. august 2017, 06.15

Læsetid:3 minutter

Iværksættere Efter selv at have arbejdet i tolkebranchen i knap otte år har afghanske Aref Friis med bopæl i Herning fået en idé til, hvordan man kan gøre det lettere for alle parter at få koblet en tolk til en tolkeopgave.

Troen på ideen fik ham til at stifte virksomheden Tolkify i efteråret sammen med to kompagnoner. Med kontor i Innovatorium i Birk har Tolkify i dag tilknyttet et netværk på mere end 200 tolke, som bliver bestilt af flere kommuner i Jylland til tolkeopgaver i blandt andet integrationsafdelinger, skoler og daginstitutioner.

Bestillingen af en tolk foregår gennem en app, som Tolkify selv har udviklet. Når Aref Friis skal forklare funktionen, bringer han sammenligningen med taxakonceptet Uber på banen.

- Konceptet ligner Uber på den måde, at når kunden lægger en opgave på nettet via vores system, så modtager tolkene den på deres mobiltelefoner og kan byde ind efter først-til-mølle princippet. Det er langt hurtigere, end hvis et tolkefirma skal tage imod en bestilling og ringe rundt til forskellige tolke og se, om de har tid eller ej. Det unikke ved vores system er, at bekræftelsen fra en tolk går direkte til kunden, så i de fleste tilfælde er en opgave accepteret inden for 15 minutter, forklarer Aref Friis.

Nye tolke bliver testet...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 timer? Klik her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere