Succeshistorie: Lokal sprinter officielt udtaget til VM

Simon Hansen har fået bekræftet, at han er kvalificeret til næste måneds VM i atletik på 200 meter-distancen

Udgivet:30. juni 2022, 17.39

Læsetid:1 minut

Simon Hansen er klar til VM på 200 meter-distancen. Foto: Sebastian Sund Frandsen

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

ATLETIK Torsdag blev det officielt: Simon Hansen skal repræsentere Danmark på 200 meter-distancen, når der i næste måned er VM i atletik i amerikanske Oregon.

En perfekt fødselsdagsgave til Simon Hansen, der torsdag fyldte 24 år.

Kvalifikationen kommer oven på weekendens danske mesterskaber, hvor sprinteren, der er opvokset i Bording, vandt titlen i tiden 20,53 sekunder - fire hundrededele fra hans egen danske rekord på de 200 meter.

- Sikke en rejse, det har været at komme hertil. Jeg kunne ikke have gjort det uden det fantastiske hold, jeg har bag mig. Nu skal jeg til USA for at bevise, at jeg hører til ved VM, skriver Simon Hansen på Instagram.

Sprinteren var allerede sikret VM-deltagelse som en del af det danske stafethold på 4x100 meter, men nu skal han altså også med individuelt.

Stafetholdet - inklusive Simon Hansen - deltog torsdag aften i Diamond League-stævnet i Stockholm, og her blev det til en flot andenplads for det danske hold i tiden 39.26.

Selvom det er et stykke fra den danske rekordtid på 38.16, som danskerne satte ved OL i Tokyo sidste år, hvor det blev til en flot niendeplads, er tiden fra Stockholm dog holdets bedste i sæsonen, og derfor ser det ud til, at topformen kommer på plads inden VM, der går i gang 15. juli.

Her løbes indledende heats på 4x100 meter fredag 22. juli med finale dagen efter.

Simon Hansen skal løbe 200 meter mandag 18. juli, hvor der er indledende heats.

Læs også
<span>Lokal hurtigløber er tæt på VM-drømmen:</span> Vil vise, at jeg er i verdenstoppen <span>Lokal hurtigløber er tæt på VM-drømmen:</span> Vil vise, at jeg er i verdenstoppen
Læs også:
Lokal hurtigløber er tæt på VM-drømmen: Vil vise, at jeg er i verdenstoppen

Indlæser debat