Fra Lokalavisen: Julemesse har udstillere i kø

40 udstillere er klar til julemesse i Sørvad Kultur og Idrætscenter på søndag. Flere er på venteliste

22. november 2019, 08.55

Det er tredje gang, der er julemesse i Sørvad. Det er på søndag. Den bliver holdt for tredje gang. Foto: Tom Laursen

SØRVAD Der bliver fyldt helt op i hallen i Sørvad Kultur og Idrætscenter, når der for tredje gang er julemesse på søndag.

40 udstillere - både erhvervsdrivende og private - er klar til at vise deres produkter og interesser frem, men der er nogle mulige udstillere, der må nøjes med at løse billet og kigge på fra den - for dem - forkerte side af bordet.

- Vi har syv udstillere på venteliste. De ville gerne være med, men der er ikke plads, siger Vita Bilberg, der er centerleder i Sørvad Kultur og Idrætscenter.

Der er godt nok flere sale i centret end den hal, hvor udstillerne er samlet, men de syv udstillere er på den anden side ikke nok til, at der kan inddrages en ekstra sal.

- Så vil de komme til at stå for spredt i den anden sal. Vi har bestemt, at alle udstillere skal være i den store hal. I stedet indretter vi en Tarzanbane i den glassalen, og så er der også et sted, hvor børnene kan udfolde sig, siger Vita Bilberg.

En blanding

Ud over brugsen, benzinselskabet, cykelhandleren og andre lokale handlende, der udstiller, er der også en række private, der har bestilt en stand.

- Det er nogle, der sælger smykker eller pileslet, og der er også håndværkere imellem, som viser deres forretning frem, siger Vita Bilberg.

Der plejer at komme 700 gæster til julemessen i Sørvad.

- Tallet steg sidste år i forhold til det første år, vi holdt det, og jeg synes, det er godt, at vi kan samle 700 mennesker i Sørvad, siger Vita Bilberg, som ikke ser de mange julemarkeder som en hæmsko.

- I den kommende weekend er der julestue i missionshuset om lørdagen, og der er også et privat julemarked, men det er fint, folk kommer rundt og ser noget forskelligt, når mulighederne byder sig, siger Vita Bilberg.

Centerlederen er tilfreds, når julemessen kan løbe rundt.

- Der skal også foregå noget andet i centret end kun idræt. Der skal også være noget kultur, hvor folk kan møde op, se på produkter og få noget snak med folk, siger Vita Bilberg

Centerleder Vita Bilberg regner med mindst 700 til julemessen. Foto: Tom Laursen