365 børnehavebørn giver koncert i kongrescentret

Udgivet:27. april 2017, 09.24

Læsetid:1 minut

Familiejulekoncerten har eksisteret i 36 år - Børnehavernes Forårskoncert bliver forhåbentlig også en tradition. Foto: henrik ole jensen

6 år siden

herning Fredag eftermiddag 28. april skal du næsten kigge forbi kongrescentret.

For første gang nogensinde kan forældre, søskende og bedsteforældre nemlig opleve Børnehavernes Forårskoncert, og det bliver forhåbentlig starten på en ny tradition.

365 børn fra ni daginstitutioner i Herning Kommune har i månedsvis øvet en række sange, som skal fremføres i kongrescentrets store koncertsal.

- Jeg er glad for, at så mange institutioner allerede i år har valgt at bakke op om dette helt nye initiativ. Vi ved, at sang og musik er en fantastisk måde at styrke børns fællesskab og deres indlæring. Med en ny koncert-tradition skaber vi et godt afsæt for at styrke sangglæden i nye generationer, siger Dorte West (V), formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune.

Der deltager børn fra institutioner i Herning, Kibæk, Sinding/Skibbild-Nøvling, Vinding, Sdr. Felding, Lind og Sunds.

Det er håbet, at Børnehavernes Forårskoncert vil blive en ny tradition for de 5-6-årige, og deres familier, på linje med de populære Familiejulekoncerter for skolernes skolekor - en tradition, der har eksisteret de seneste 36 år.

Projektet er et partnerskab mellem Herning Kommune, Den Jyske Sangskole og Herning Musikskole.