Oprykningsbrag falder til jorden

Feldborg/Haderup og Holstebro kæmper om direkte oprykning til serie 2, men corona-reglerne sætter en stopper for de sidste kampe. Feldborg/Haderup ligger i toppen

24. oktober 2020, 10.35

For et år siden rykkede Feldborg/Haderup op i serie 3, og træner Benny Simonsen fik lufttur. Forårets turnering blev aflyst, og nu ligger holdet til at rykke op i serie 2. Foto: Tom Laursen

FELDBORG Topbraget mellem Feldborg/Haderup IF (FHIF) og Holstebro Boldklub på næste lørdag er aflyst efter de seneste corona-restriktioner, og lige nu ved FHIF-formand Ole Kristensen ikke, hvordan eller om turneringen bliver afgjort.

Feldborg/Haderup ligger nummer et i serie 3 og har derfor haft det bedste udgangspunkt for at rykke i serie 2.

- Det er en dum måde at slutte sæsonen på. Jeg ved ikke, hvilken beslutning, boldspilunionen træffer - om man ser på den nuværende stilling eller om man udsætter kampene. Under alle omstændigheder er det træls ud fra en rent sportslig betragtning. Vi vil gerne have det til at foregå retfærdigt, siger Ole Kristensen.

HB-kamp er udsat

Lørdag eftermiddag skal det succesfulde mandskab fra Feldborg/Haderup møde Team Tangen i Harboøre, mens rivalerne fra Holstebro Boldklub har fået denne spillerundes kamp mandag mod Ulfborg udsat. Så uanset, hvordan kampen lørdag eftermiddag ender, vil FHIF stadig ligge på førstepladsen i serie 3.

- Det værste ville være, hvis man annullerer hele efterårets turnering. Det vil ramme Holstebro Boldklub, som mister chancen for at få førstepladsen, siger Ole Kristensen, som endnu ikke har hørt noget fra boldspilunionen. Det forventer han at gøre en af dagene.

Han synes, det mest ærlige vil være at se på stillingen som den ser ud nu.

- Så får Holstebro også mulighed for at spille to playoff-kampe om oprykning, hvis de ellers kan afvikles, siger formanden.

Regeringens senere corona-restriktioner gælder foreløbig i fire uger, men Ole Kristensen er meget usikker på, om turneringens sidste kampe kan blive spillet i slutningen af november, hvis myndighederne tillader, at over 10 personer samles til den tid.

- Fodboldbanerne er ikke så venlige at spille på, når vi kommer en måned længere frem, og vi ser også, at nogle klubber har svært ved at stille hold, når håndboldsæsonen er i gang, siger Ole Kristensen.

Flere oprykninger

Det bedste mandskab i Feldborg/Haderup har været inde i en god stime med oprykninger fra serie 5 til snart serie 2 uden pause. Den afgørende kamp mellem topholdene kunne have foregået på lørdag i Feldborg. Byen er kendt for sin store passion og opbakning til byens hold, og »Stadiongrillens« mester, Henning Olesen, var begyndt at varme op til stort ryk-ind.

- Det ville have været et fantastisk opgør på lørdag. Aulum er også begyndt at puste HB og os i nakken, så rent teoretisk kunne Aulum også få den andenplads, der giver ret til at spille om oprykning, siger Ole Kristensen.

Han var selv aktiv spiller i 80erne, da Feldborg/Haderup senest var i serie 2.

- Vi var tæt på at rykke i serie 1, men vi fik en tredjeplads, der ikke gav noget som helst, og så stoppede nogle spillere, og det begyndte at gå nedad, siger formanden.

Børn og unge fortsætter

Nu er det vendt. Seniorafdelingen har succes med gode hold i både serie 3 og serie 5. Ole Kristensen håber, det smitter af på børne- og ungdomsholdene, hvor der i øjeblikket er hold i U10, U12 og U14. Det ældste hold drives sammen med Vridsted og tæller cirka 20 spillere.

I modsætning til senior-idrætten, kan børne- og ungdomsidræt fortsætte under de hidtidige forsamlingsregler med maksimalt 50 personer samlet. Det betyder, at håndbold, fodbold og gymnastik i vid udstrækning kan fortsætte for dem under 21 år.

- De træner indendørs fodbold, og de kan heldigvis fortsætte, siger Ole Kristensen.

Formand Ole Kristensen fra FHIF ærgrer sig over, at turneringen bliver afbrudt. Foto: Henrik OLe Jensen
Lørdag eftermiddag skal de gule fra Feldborg/Haderup møde Team Tangen i Harboøre. Forud for kampen ligger Feldborg/Haderup i spidsen af serie 3. Foto: TOm Laursen