Slår brød op på Christiansborg: Ringkøbing-Skjern Kommune værter ved konference om uddannelse

9. juni 2021, 10.13

Borgmester Hans Østergaard er vært ved en konference på Christiansborg om uddannelser i ydreområderne. Foto: PR-Foto.

RINGKØBING-SKJERN I dag, onsdag, er borgmester Hans Østergaard (V) vært ved en konference på Christiansborg sammen med europaparlamentariker Søren Gade (V), der handler om, hvordan man sikrer videregående uddannelser til hele Danmark.

»Nye veje til uddannelse i Hele Danmark« kommer på et tidspunkt, hvor netop placeringen af uddannelser er et af de varmeste politiske emner.

Så sent som for 14 dage siden præsenterede regeringen et udspil, der rykker 25 uddannelser ud i landet, herunder en satellit med uddannelse inden for produktionsteknologi til Skjern.

- Det er en markant, strukturel udfordring, at de videregående uddannelser er placeret langt fra de virksomheder og organisationer, der har brug for arbejdskraften. Man kan sige, at produktionsdanmark og uddannelsesdanmark er blevet afkoblet. Derfor har vi brug for at finde løsninger, og det er dem, vi har fokus på med konferencen, siger Hans Østergaard.

Hungrer efter arbejdskraft

Uddannelseskonferencen søger nye perspektiver på, hvordan der kan sikres en bedre dækning af videregående uddannelser i hele landet og inddrager erfaringer fra både Sverige og Tyskland med at give lige adgang til uddannelse på tværs af geografien i disse lande.

- Sagen er, at når vores unge i gennemsnit må flytte 103 kilometer for at uddanne sig, så ser hverken de lokale virksomheder, som hungrer efter højtuddannet arbejdskraft, eller lokalsamfundene dem igen. Her er digitale opkoblinger, mulighed for fjernuddannelse og uddannelsessatellitter nogle af de svar, der ligger lige for, siger Hans Østergaard, der er glad for, at gæstelisten til konferencen allerede nu er godt på vej til at blive fyldt op:

Konferencens paneldeltagere er Bjørn Brandenborg (S), MF, uddannelsesordfører, Ulla Tørnæs (V), MF, uddannelsesordfører, Tommy Rahbek, COO, Vestas, Hans Østergaard (V), borgmester, Stina Vrang Elias, administrerende direktør, Tænketanken DEA, Nanna Højlund, næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Stefan Hermann formand for Rektorkollegiet, Danske Professionshøjskoler, og Mike Gudbergsen, forperson, Danske Studerendes Fællesråd.

Indlæser debat...