Tidligere chef for herningCentret Minna Hvolby er død

28. april 2021, 12.17

Minna Hvolby var chef for herning­Centret gennem 20 år frem til 2006. Foto: Tom Laursen

DØDSFALD Minna Hvolby, Viborg, tidligere centerchef i herningCentret, er efter længere tids sygdom død i en alder af 74 år, oplyser familien.

Minna Hvolby var gennem to årtier frem til 2006 leder af herningCentret.

Hun kom til jobbet via sit engagement i Sct. Mathias Marked i hjembyen Viborg og arbejdede de første år sideløbende med markedsføring og drift begge steder, før herningCentret, der løbende voksede sig større, kom til at kræve hendes fulde opmærksomhed.

I løbet af årene som centerchef blev Minna Hvolby kendt blandt »sine« forretninger for sin empati og indlevelse i hver enkelt butik, samtidig med at hun holdt fokus på den overordnede administration og markedsføring.

Da herningCentret i 2006 endnu en gang stod for en udvidelse med plads til 20 nye bytikker, mente Minna Hvolby, det var på tide med et sporskifte for hende selv.

Selv om hun var tæt på 60 år, havde hun ikke tænkt sig at stoppe på arbejdsmarkedet. I stedet gav hun sig til at gøre brug af en helt særlig erfaring, hun havde opbygget i Herning - nemlig erfaringen i at fylde et center med underholdning, så der var et ekstra element af tiltrækning, når familien Midtjylland skulle vælge shopping-destination.

Og med den erfaring i bagagen arbejdede Minna Hvolby en årrække for Østergaard Underholdning i Hobro med at skabe pakketilbud, hvor indkøbscentre rundt i landet kunne booke især børneunderholdning, som skulle være let at afvikle for den centermedarbejder, der ofte også havde mange andre gøremål.

En periode, mens hun var centerchef i Herning, delte Minna Hvolby arbejdsplads med ægtemanden gennem 30 år, Jan Rasmussen, mens han var butikschef i Kvickly.

Privat blev parret boende i Viborg gennem alle årene, og med udgangspunkt derfra holdt de meget af at trave, cykle og rejse. -SEJER

Indlæser debat...