Museum spænder ben for solceller

Solcellefirma dropper to af tre anlæg, fordi Museum Midtjylland kræver flere millioner for at lave arkæologiske undersøgelser

Udgivet:09. februar 2015, 12.01

Læsetid:3 minutter

Vildbjerg-Kilde - Det er meget, meget stort det her.

Sådan lød ordene fra formand for byplanudvalget Ulrik Hyldgaard på det seneste byrådsmøde, hvor politikerne valgte at sende et debatoplæg om tre foreslåede solcelleanlæg ved Vildbjerg, Tihøje og Kilde i offentlig høring.

Planen var at fylde i alt 1,7 kvadratkilometer med solceller, hvilket ville kunne levere strøm nok til at dække mere end 15.000 husstandes behov og samtidig give en årlig gevinst på 70 MW grøn energi om året - mere end nok til at dække Herning Kommunes mål om at producere 60 MW om året i 2030.

De planer er dog blevet noget amputerede, efter at firmaet, der har søgt om tilladelse til at stille solcellerne i de tre projekter op, har valgt at skære projektet ved Tihøje væk, da det ville tage for lang tid og give for meget bøvl med den placering.

- Det ved Tihøje er væk, og projektet ved Vildbjerg ryger sandsynligvis også, siger direktør i Solenergi Danmark ApS Anders Ztorm.

Må bruge deres egne penge ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind