Initiativgruppe vil lave borgerhus i tidligere posthus

Der er igen planer om at lave borgerhus i Ikast

20. november 2019, 10.32

Fire medlemmer af initiativgruppen: Fra venstre er det Rene »Junior« Andersen, Peter Søgaard, Regitse Munksgaard og Holger Laursen på Ll. Torv. Mustafa Arslan var ikke til stede ved fotograferingen. Foto: Privatfoto

IKAST En initiativgruppe bestående af Rene Andersen, Peter Søgaard, Regitse Munksgaard, Mustafa Arslan og Holger Laursen har meldt sig på banen med en plan om at lave et borgerhus i det tidligere posthus ved stationen i Ikast.

I en pressemeddelelse med titlen »Borgerhus 7430 i det nedlagte posthus på Ll.Torv?« skriver gruppen blandt andet, at stueetagen på næsten 400 kvadratmeter og gården på 250 kvadratmeter udgør de optimale rammer.

I pressemeddelelsen skriver initiativgruppen, at PostNord har solgt bygningen, og de nye ejere er i gang med at indrette førstesalen til eget brug og har tilbudt at udleje stueetagen og gården til borgerforeningen på meget rimelige vilkår.

Initiativgruppen er gået i gang med at samle medlemmer og kapital, og første mål er 300 medlemmer og en kapital på 150.000 kroner, som er det, der kræves for at blive oprettet som en almennyttig forening.

- Næste mål er 1000 medlemmer og en kapital på 500.000-1.000.000 kroner, skriver gruppen.

Tidligere planer droppet

Det er ikke første gang, Holger Laursen har planer om at lave et borgerhus i det tidligere posthus.

Han kunne således i oktober 2016 fortælle, at medlemstallet til den daværende forening var på 254. Der skulle også være samlet over 50.000 kroner ind.

Projektet blev dog ikke realiseret. Det forventer initiativgruppen vil lykkedes i denne omgang, og faktisk er der allerede nu planer for, hvornår åbningen af borgerhuset kan finde sted.

»Med de nye ejeres velvilje er det initiativgruppens indtryk, at chancen for at opnå de nødvendige medlemmer og kapital er så store, at den stiftende generalforsamling i Kultur- & Borgerforeningen er meldt ud til at blive holdt søndag 23. februar i det nedlagte posthus, og overtagelsen af stueetagen i samme bygning og åbningen af Borgerhus 7430 er sat til 1. april 2020, skriver inititativgruppen.