Overraskende karriereskifte: Dorte Bille stopper som korleder efter mere end 20 år

Dirigent for MidtVest Pigekor, Dorte Bille, stopper sit musikalske virke for at påbegynde en uddannelse som præst i august 2022

Udgivet:01. oktober 2021, 17.00

Læsetid:3 minutter

Dorte Bille vil være præst og stopper derfor som dirigent. Foto: Flemming Hansen

1 år siden

HERNING Efter i mere end tyve år at have ledet MidtVest Pigekor og udviklet koret til et af landets fineste af sin art, har Dorte Bille besluttet at tiden er moden til at opsøge nye udfordringer.

- Beslutningen har ikke været let; men drømmen om at blive præst i Folkekirken har i de senere år presset sig på, og da Kirkeministeriet åbnede for en såkaldt paragraf 2 uddannelse, som giver mulighed for at tage et to-årigt uddannelsesforløb som præst besluttede jeg, at det var nu, fortæller Dorte Bille i en pressemeddelelse.

Når Dorte Bille for sidste gang dirigerer MidtVest Pigekor til juni næste år, er det et kor i topform, hun efterlader til sin efterfølger.

LÆS OGSÅ:
Korleder Dorte Bille fylder 60: - Jeg elsker at være i det musikalske maskinrum
Abonnement

Statens Kunstfond

Koret har igennem mange år haft en omfattende turnévirksomhed med koncerter i USA, Filippinerne, Armenien og en række europæiske lande. Både lokalt og nationalt har MidtVest Pigekor vakt opmærksomhed ved både at synge det klassiske pigekorsrepertoire men også at udfordre grænserne for korsang med optrædener i usædvanlige omgivelser og i samarbejde med utraditionelle samarbejdspartnere.

Dorte Bille har, udover at være chefdirigent for MidtVest Pigekorene, også haft rollen som Pædagogisk Chef på Den Jyske Sangskole, og dermed haft ansvaret for sammenhængen i den musikalske skoling af de godt 200 børn og unge på Den Jyske Sangskole.

Siden 2018 har Dorte Bille desuden været medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik og har fra denne plads været med til at præge den politiske prioritering af det musikalske landskab over hele landet. Ved årsskiftet tiltræder et ny udpeget projektstøtteudvalg.

Læs også:
Dorte Bille har siddet med i Statens Kunstfond i fire år: - Det har en utrolig stor betydning for kunst- og kulturlivet i Danmark.
Abonnement

Søger internationalt

Den Jyske Sangskoles bestyrelse og korudvalget for MidtVest Pigekor indleder nu arbejdet med at finde en efterfølger til Dorte Bille.

- MidtVest Pigekor har i flere år udfordret grænserne for korsang, og vi håber at denne vinkel på korsang vil vække interesse både nationalt og internationalt og tiltrække et spændende felt af kvalificerede ansøgere, siger formand for korudvalget, Lars Bunch.

Dorte Bille fortsætter som dirigent for pigekoret frem til sommerferien, og der ligger mange spændende opgaver og venter.

Til november synger MidtVest Pigekor Mozarts »Requiem« sammen med Herning Kirkes Drengekor og Det Danske Ungdomsensemble, til december kommer fælles julekoncerten med Herning Kirkes Drengekor og Ensemble MidtVest i MCH Kongrescenter og en koncerttur til Hamburg.

I efteråret 2022 rejser MidtVest Pigekor på en stor turné i Californien, som så vil blive ledet af korets nye dirigent.

Læs interviewet med Dorte Bille i lørdagsavisen.