Sådan gik kampen: FCM vandt 1-0 i Farum og har matchbold om DM-guldet

Uafgjort er nok for FC Midtjylland på torsdag mod FCK på MCH Arena

5. juli 2020, 13.06

FCM vandt 1-0. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland kan sikre sig sit tredje danske mesterskab på torsdag.

Det står klart, efter at FCM søndag vandt 1-0 på udebane over FC Nordsjælland. Dermed er der 14 point ned til FC København på mesterskabsspillets andenplads.

FCK tabte senere søndag aften 0-1 i Aarhus til AGF, og dermed bliver FCM mestre med uafgjort eller sejr over FCK på torsdag på MCH Arena i Herning.

Matchvinder i Farum blev anfører Erik Sviatchenko, der fire minutter inde i anden halvleg rettede et frispark fra Anders Dreyer af, så det snød målmanden og gik i mål.

Skadet anfører, udvist nøglespiller

FCM-kaptajnen måtte dog senere lade sig udskifte efter at være blevet ramt lige i hovedet af bolden, og sejren i Farum kan derfor vise sig at være dyrt købt for FC Midtjylland. Ikke bare fordi anføreren udgik, men i kampens overtid fik Frank Onyeka sit andet gule kort og dermed rødt kort efter en batalje med den tidligere FCM’er Mads Døhr Thychosen.

Dermed har nøglespilleren Onyeka karantæne mod FCK.

Opgøret i Farum blev på ingen måde en stor fodboldoplevelse. Regn og blæst satte sit præg på begivenhederne - især i første halvleg, hvor det var meget småt med chancer til begge hold.

Efter pausen kom FCM så foran, og i resten af opgøret forsøgte hjemmeholdet at finde den chance, der kunne give en udligning. Det var tæt på, da Mohammed Kudus hamrede bolden på overliggeren.

Men FCM holdt hjem, og nu er der matchbold om DM-guldet på torsdag i Herning.

Liveblog fra kampen

Herunder kan du se vores liveblog fra kampen: