Spejdere fik mærker efter nedlukning

25. maj 2020, 09.44

Desværre regnede det, da spejderne var på skattejagt, men for spejdere er vejret selvfølgelig ingen hindring. De var godt klædt på til opgaven. Foto: Privatfoto

HERNING Efter mere end to måneders lukning af Herningholmspejderne har de igen kunnet ses - med afstand. De har blandt andet deltaget i den skattejagt, som Museum Midtjylland arrangerede på Frilandsmuseet på Museumsgade.

Efterfølgende skulle der uddeles mærker. Spejderne har gennem corona-nedlukningen lavet »Hjemme Spejd«, hvor de gennem deres Facebook-gruppe har uploadet svar på de opgaver, som de har fået og skulle løse hjemme.

Opgaverne udløser mærker til ærmet, og de blev udleveret på en lidt anderledes måde denne gang. Normalt sker det, ved at man giver hånd og gør honnør, når man modtager mærket, men grundet corona-restriktionerne kunne håndtrykket ikke lade sig gøre. Der blev i stedet brugt en pind, hvorpå en klemme var monteret, og så kunne der overrækkes mærker og gøres honnør på forsvarlig vis.

Der blev også hygget med bål, skumfiduser og kage.

- Hvis vi troede, at spejder og spejderliv var gemt og glemt i corona-tid, så må jeg sige nej. Et par timers samvær viste, at Baden Powell’s ord: »En gang spejder altid spejder« holder. Vi savner alle samværet, bålet og alt det, spejder indebærer, og samtidig viser de to måneder, at spejdere er kreative og finder løsninger i en svær tid. Så vi glæder os til at starte igen, siger Connie Væver, Spejderleder i Herningholmspejderne, i pressemeddelelsen.