Til den langstrakte Avernakø med Læserklubben

Læserklubben besøger igen det Sydfynske Øhav. Onsdag 12. august udforsker vi Avernakø Af Lone Henningsen

4. juli 2020, 06.27

Fra oven kan man tydeligt se dæmningen, der forbinder Avernak og Korshavn.

Avernakø bæres af flot natur, gode strande og ildsjæle, der løfter indtrykket. Den brød frem af isen for blot 15.000 år siden og opstod af aflejringer, som gletsjeren fra den sidste istid efterlod på vej ned over det skandinaviske højfjeld. Tre stendysser og store fund af stenalderredskaber vidner om, at øen var beboet for cirka 5000 år siden.

I dag er Avernakø godt syv kilometer lang og har omkring 110 faste øboere.

I 1937 blev de to små øer Avernak og Korshavn hægtet sammen af en dæmning. Det var et arbejdsløshedsprojekt under den daværende finanskrise. Dæmningen blev kaldt »Drejet«, og de to øer blev tilsammen til Avernakø.

Munkene og Gitte Ged

Med Ans Bussen som teknisk arrangør kører vi fra Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 6 og 7. Morgenkaffe med brød serveres, og vi kører til Faaborg og færgelejet. Via Lyø nyder vi sejladsen, som tager 70 minutter.

Efter ankomsten til Avernakø mødes vi med vores lokalguide, der skal vise os øen fra engene i Avernak til bakkerne i Korshavn. Vi ser og hører om kirken, majtræerne, stendysserne, munkene, Gitte Ged, den fantastiske natur og ølivet i det hele taget.

Specialiteter og hjemmebagt brød

På Landhotellet skal vi nyde en klassisk dansk hjemmelavet frokost med egne specialiteter og hjemmebagt brød. Den efterfølgende kaffe med småkager kan man tage med sig ud i gårdens hyggelige have, der også har et livligt dyreliv.

Klokken 15.10 sejler færgen tilbage til Faaborg, og vi kører hjemad via Assens.

Hjemkomst mellem klokken 18.30 og 19.30.

Prisen for denne tur er 699 kroner for avisens abonnenter. Buskørsel, morgenkaffe med brød, færgesejllads, guidet tur på Avernakø, frokost samt kaffe og kage er inkluderet.

Tilmelding til Læserklubben