Mindeord: Knud Aage Sejerkildes visioner om byggeriet lever videre

Udgivet:03. maj 2023, 20.00

Læsetid:2 minutter

Knud Aage Sejerkilde og direktør Jørn From (t.h.) ved C.C. Contractors 50-årsjubilæum. Formelt takkede Knud Aage Sejerkilde af 25 år tidligere, men han blev ved med at følge med i firmaets ve og vel. Foto: Privatfoto

5 måneder siden

MINDEORD På vegne af ledelse og medarbejdere i C.C. Contractor har direktør Jørn From indsendt følgende mindeord i anledning af Knud Aage Sejerkildes død 27. april, 83 år:

Knud Aage Sejerkilde voksede op i Lemvig, blev uddannet tømrer, bygningskonstruktør og kom som nyuddannet til Herning i 1964. Som ansat i et arkitektfirma blev han tilsynsførende på byggepladserne og lærte områdets håndværkere og egnens erhvervsliv og befolkning at kende - begge dele blev til stor nytte senere.

Hans arbejdsgiver havde fungeret som rådgiver på et konkret skoleprojekt og kunne derfor ikke selv byde på opgaven, og dermed opstod ideen om at danne et nyt selskab, et contractor-firma, som i virkeligheden blev det første totalentreprenørfirma i Midtjylland.

Året var 1971 og betegner starten på C.C. Contractor. Det begyndte med én mand i et kælderkontor. Pudsigt nok fik det nystartede firma ikke opgaven med skolebyggeriet, men kort tid efter lykkedes det at lande de første ordrer. I starten var det mest opgaver i Herning-området, men siden blev aktionsradius øget, og udviklingen har skabt det C.C. Contractor, vi i dag kender - med aktiviteter i hele landet og på tværs af brancher og sektorer.

Knud Aage Sejerkildes tanker om med egen tegnestue selv at kunne udvikle projekter og sætte en dagsorden lever videre. Man kan roligt sige, at de tanker, han havde om byggeriet, har vist sig både konkurrence- og levedygtige mere end et halvt århundrede senere.

Firmaet gik altid forud for personen. Knud Aage Sejerkilde ville hellere støbe kuglerne og lade resultaterne tale for sig selv end søge personlig profilering. Det ændrede dog ikke på, at omverdenen i den grad havde øje for hans særlige evner. Således modtog han i 1990 den fineste æresbevisning i Hernings erhvervsliv, Erhvervsrådets Initiativpris.

Ingen kunne være i tvivl om Knud Aage Sejerkildes forpligtelse over for virksomheden, og han planlagde derfor et glidende generationsskifte med Laurits J. Pedersen. En lignende model blev anvendt med generationsskiftet til Jørn From. Selv takkede Knud Aage Sejerkilde formelt af ved firmaets 25-årsjubilæum i 1996, hvor de sidste aktier blev overdraget og formandsstolen forladt.

Men uformelt bevarede han kontakten. Regelmæssigt lagde han vejen omkring kontoret og blev opdateret - med levende interesse fulgte han både virksomhed og de mange byggerier. Ligesom forældre, som ønsker deres børn »godt i vej«, fastholdt Knud Aage Sejerkilde en faglig og oprigtig interesse for C.C. Contractors ve og vel. Det har alle i virksomheden kunnet mærke, og det er vi dybt taknemmelige for. Vi er meget bevidste om det fundament, han skabte.

Vi vil savne hans besøg, hans hjertelige væsen, hans gode humør og anekdoter.

Vores tanker går til familien og de nærmeste.

Læs også
Nekrolog over stifteren af C.C. Contractor: Knud Aage Sejerkilde var med til at udvikle Herning Nekrolog over stifteren af C.C. Contractor: Knud Aage Sejerkilde var med til at udvikle Herning
Læs også
Nekrolog over stifteren af C.C. Contractor: Knud Aage Sejerkilde var med til at udvikle Herning
Læs også
Lions Club Herning skriver mindeord over Knud Aage Sejerkilde: Vi har mistet et loyalt medlem Lions Club Herning skriver mindeord over Knud Aage Sejerkilde: Vi har mistet et loyalt medlem
Læs også
Lions Club Herning skriver mindeord over Knud Aage Sejerkilde: Vi har mistet et loyalt medlem