Hole in one? Næppe her

Dansk Golf Union har valgt at finde de sværeste, stragetiske golfhuller på danske baner. Trehøje Golfklubs hul 15 vinder

19. juni 2021, 09.31

Hul 15 på Trehøje Golfklub set fra luften. Det er kåret som Danmarks sværeste. Foto: Privatfoto

VILDBJERG »Bugter sig i bakke dal«, udtaler golfbanearkitekten Philip Spogard i karakteristikken af Trehøje Golfklubs hul 15.

Dansk Golf union har i år valgt at finde de sværeste strategiske golfhuller i Danmark. For at være strategisk svært, skal et hul kunne spilles på flere forskellige måder, afhængig af situationen i nuet.

Hver enkelt klub har så skullet begrunde, hvorfor man mener, at netop deres hul skal vælges.

Alle hullerne er videofilmet med droneoverflyvning, og i den forbindelse spillede en af klubbens elitepiger, Laura Boe-Hansen, hullet. Hun bemærkede, at ud over de synlige udfordringer, var vestenvinden ofte en vigtig faktor, når man skulle lægge strategien på dagen, hvilket oggså viste sig ved optagelse af filmen, som kan ses på golf.dk.

For at få et bredt forum til udvælgelsen af hullerne har Dansk Golf og læserne af golf.dk udvalgt seks huller. Tre huller er udvalgt af banearkitekt Philip Spogard, Tre andre huller er valgt af banearkitekt Michael Trasdal Møller, og endelig er seks huller udpeget af personligheder inden for golfbranchen i Danmark.

Tidligere kåringer

Trehøje Golfklub er stolt af denne kåring, som man altid er, når klubben og dens baner bliver fremhævet.

Ved en lignende kåring af Dansk Golf blev klubbens hul 16 kåret til Danmarks bedste golfhul i 2017, og tidligere er afslutningshullet hul 18 blevet kåret til Danmarks bedste par 5 hul.

I år har klubben også haft den glæde at Golfhæftets brugere har kåret Trehøje Golfklub til Danmarks bedste Golfklub i 2020.

Sammenlagt er disse hædersbeviser med til at tiltrække mange gæstespiller fra ind- og udland til det midtjyske.

Senere på måneden - nærmere bestem 29. juni og 30. juni - vil Trehøje Golfklub sammen med Herning Golfklub være vært for en international turnering »Danish Paragolf Open«, som forventes at tiltrække mange spillere fra ind- og udland.

Indlæser debat...