Vi må ikke glemme minkavlerne

Udgivet:22. oktober 2020, 13.57

Læsetid:2 minutter

Knud Nielsen. Foto: PR-foto

Af Knud Nielsen. Nørreåvej 11 Sunds, kandidat for Nye Borgerlige

2 år siden

MINK End ikke menneskelig lidelse kan få regeringen til at vågne op, tage ansvar og gøre noget for vores minkavlere. De sidste 14 dage har dagsordenen kun været et spørgsmål om sexisme og heraf følgende personsager. Men virkeligheden presser sig på, for vores minkavlere, deres familier og ansatte lider såvel økonomisk som psykisk under regeringens utilstrækkelige og forkerte sagsbehandling af området.

Vi skal ikke slå raske mink ihjel. De skal selvfølgelig bruges og indbringe såvel økonomi som arbejde til minkavlerne og deres ansatte for ikke at tale om hele følgeindustrien i minkavlen. Men regeringen har låst sig fast på at slå dyrene ihjel og betale. Men det med betalingen er heller ikke retfærdigt.

Syge besætninger får kun 20 procent i erstatning. Regeringens begrundelse er, at sådan har vi altid gjort, og de sølle 20 procent i kompensation skal virke præventivt, så minkavlerne vil gøre alt for ikke at få sygdommen ind blandt dyrene. Man skal være tonedøv og farveblind, hvis man tror, at minkavlernes årelange, ja generationslange, avlsarbejde ønskes byttet med en 20 procent erstatning. Det eneste, regeringen opnår, er at mistænkeliggøre minkavlerne som branche. Lige så tudetosset er det at slå mink ihjel, som har haft coronavirus. De kan ikke smitte og er ingen trussel for hverken mennesker eller øvrige mink.

Det er åbenbart lettere for regeringen at tage stilling til hænder på låret og kys på kinden internt i partiet end at håndtere alvorlige problemerne blandt de mennesker, der forsøger at bidrage til samfundsøkonomien.

Man kunne få den kætterske tanke, at den manglende økonomiske støtte bunder i et ønske fra venstrefløjen om helt at slå minkavlerbranchen ihjel ud fra et hensyn til deres egne vælgere. Men sådan hænger det naturligvis ikke sammen, vel?

Minkavlerne er fortvivlede, og det er i sidste øjeblik, hvis regeringen skal vågne op og hjælpe med fuld kompensation til alle berørte minkfarme.

Vi skal holde op med at slå raske og helbredte mink ihjel.

Så Christiansborg, tag ansvar og hjælp, når der er et behov hos befolkningen.