Medina igen - igen - igen

LÆSERBREV: Smid genudsendelserne ud og giv os det danske tilbage

31. juli 2014, 10.16

Foto: Henrik Ole Jensen

17. juli skrev Henning Mølgård Henriksen om sin irritation over at se Huxi igen - igen - samt alle de genudsendelser, der (vanen tro) er om sommeren i tv.

LÆS OGSÅ: Huxi, Huxi og atter Huxi

Jeg tror, vi er mange, der har samme mening, for det er virkelig, som mange andre steder, »Tordenskjolds soldater«.

Jeg synes, det er helt okay med genudsendelser. Så kan tiden jo bruges til andre ting end at sidde foran husalteret, for livet bliver jo ikke genudsendt, men det ville være mere ærligt, hvis DR og TV2 kunne huske at sætte et G ud for programmerne i blade og på tekst-tv. Det kniber det meget med.

Så er der radioen, hvor Medinas »Jeg' da ligeglad, kan man dø af jalousi« toner ud i æteren igen - igen - igen. Denne sang blev også brugt til den store festaften for prins Henrik. Gad vide, om ikke dronning Margrethe krummede tæer i skoene.

For nogle år siden blev Dansktoppen flyttet til digitalradio eller netradio. Dansktopsangerne er næsten blevet udelukket fra den almindelige radio, så det, der bliver sendt, kun er de unge sangere og en masse på engelsk. Det er sange, som for de flestes vedkommende er døgnfluer. Det, vi hørte før i tiden, var dansk med gode tekster, som alle kunne synge med på, den gode pop, som altid er populær. Det bliver aldrig, som det var i gamle dage.

Min opfordring til tv og radio er: Lad os få noget af det gode danske tilbage.

Tv reklamerer med, at licens er noget, vi giver hinanden. Jeg troede, det er det, vi betaler for at se tv.