Mikkel Beha lægger til i Skarrild

Foredrag af tv-vært og eventyrer tirsdag 12. november

28. oktober 2019, 14.21

»Mikkel og den kolde hvide verden« hedder det foredrag, tv-vært og eventyrer Mikkel Beha kommer til Skarrild med. foto: PR-foto

SKARRILD Den kendte tv-vært, eventyrer og foredragsholder Mikkel Beha lægger tirsdag 12. november vejen forbi Skarrild for at fortælle om sin og familiens seneste rejse - der som noget nyt gik mod nord - og den hvide verden der.

Mikkel Beha drager landet rundt med sit foredrag, hvor han tager publikum med ud på en rejse op langs Norges kyst med kurs mod polarisen og øgruppen Svalbard.

I mange år havde familien drømt om at sætte kursen mod nord. Efter års forberedelse med at klargøre deres nye ekspeditionsskib, »Wallenberg«, kastede de igen fortøjningerne og tog ud på nye eventyr. De satte sig for at sejle så langt mod nord, de kunne - derop hvor hvalerne i vintermørket kommer ind for at spise sig fede i sild, og derop hvor efterårslavtrykkene viser tænder.

Synlige klimaændringer

Alle i familien blev sat på prøve, når de skulle dykke i iskoldt vand og lære at overleve i Finmarkens ekstreme kuldegrader.

Mikkel Beha vil ifølge beskrivelsen tage publikum med på en rejse fra København og ud i den storslåede nordiske natur, men også derop hvor klimaforandringerne ikke bare er ord i tykke rapporter, men barsk og synlig virkelighed, hvor stigende temperaturer får isen til at smelte, og vejret bliver mere og mere ekstremt.

Foredraget er en rejse ind i eventyrets verden, men også en påmindelse til os alle om, at vi skal passe bedre på vores fælles klode.

Lokalt samarbejde

De lokale arrangører bag foredraget, Kulturisten og Aaskov Havekreds, er stolte over at kunne præsentere Mikkel Beha og hans foredrag i lokalområdet.

Søren Toksvig fra Kulturisten udtaler:

- Jeg glæder mig virkelig til foredraget, for jeg kan rigtig godt lide at blive klogere på forskellige ting, og Mikkel Beha er jo både en spændende og veltalende mand. Og så har han jo nok oplevet mere end de fleste. Han må have mange gode historier i ærmet.

Tidligere har Kulturisten og Aaskov Havekreds også trukket store navne til byen. Det har været Bonderøven og Anders Agger.

- Det bliver spændende at høre foredraget - og at opleve Mikkel live i Skarrild. I Aaskov Havekreds ser vi frem til at lave endnu et stort foredrag sammen med Kulturisten. Det er et godt samarbejde, som begge parter sætter stor pris på, siger Kirsten Bergløv fra Aaskov Havekreds.