Fjernvarmeforbrugere tvangsforflyttet

19. september 2019, 09.20

Erling Askjær Jørgensen

VERDO Meget mod hvad vi ønsker, og hvad vi absolut ikke føler som rart, er vi fjernvarmeforbrugere i Herning og omegn, nu tvangsforflyttet til at være en del af et selskab i Randers, Verdo hedder det, og dette foretagende annoncerer så nu massivt i Herning. Annoncering som vi sikkert selv kommer til at betale, via højere priser på varme.

Billig varme reklamerer Verdo med? Vil Verdo garantere, at vore regninger for fjernvarme ikke bliver højere i år 2020 og fremover, end de har været nu her i 2019. Konkret pris garanti fra Verdo udbedes.

Det er ikke bortforklaringer der er brug for, men en garanti for at vi i 2020 ikke bliver afkrævet højere priser, end det vi har betalt hidtil i 2019. Hvis ikke vi får garanti som beskrevet, er det direkte usandt, det Verdo annoncerer.

»Klimavenlig varme« reklamerer Verdo med. Hvorfra vil man skaffe dette? Ørsted derude leverer varme på basis af træflis, og dette er absolut ikke klima venligt.

Dette er dokumenteret gennem flere år, og det har meget kraftigt været fremme i medierne de sidste uger. Senest i Højlunds forsamlingshus 11. september på TV2 News.

Hvorfor skriver Verdo om klimavenligt varme, når de ikke er i stand til at levere dette? Sandfærdige reklamer ville være at foretrække.

Der fældes skove i stor stil for eksempel i Baltikum, og de store skovarealer som fældes, bliver kørt til flis og eksporteret til Danmark. Dette er ren og skær klimasvineri. Hvorfor beskriver Verdo varme fra træflis som klimavenligt, når dette ikke er sandt? Verdo må gerne svare.

Trist at Verdo starter med at fylde os med information, som ikke er korrekt.

Verdo er køberen, og Eniig er sælgeren af det fjernvarmeselskab, som oprindeligt blev solgt af byrådet i Herning uden, at man havde ejendomsretten til fjernvarmeselskabet, der var 100 procent betalt af forbrugerne. Det passer måske godt ind i det, vi har læst i medierne om Verdo.

370 millioner ekstra kroner sugede Eniig ud af fjernvarmeforbrugerne i Herning inden salget, penge som vi aldrig ser returneret til os. Dette bør Eniig svare på.

Den groteske situation vi nu er endt i, er resultatet af den forkerte beslutning, da det daværende byråd med Lars Krarup i spidsen, solgte forbrugernes forsyningsværker.

Hernings selvbestemmelse er solgt til et selskab i Randers. Årsagen til salget af forbrugernes forsyningsværker i 2003 var, at Helge Sander havde kørt Herning Kommune ud i en stærk forgældet tilstand.