Ældrerådet: Godt med fokus på psykiatri og handicap

Ældrerådet peger på, at det skal gøres endnu mere attraktivt at arbejde i denne sektor

28. april 2021, 11.30

Formand for Ældrerådet Birgit Worm Kristensen. Foto: Jacob Hove

IKAST-BRANDE »Ældrerådet glæder sig over det fokus, som sættes på psykiatri- og handicapområdet. Det er tiltrængt at skabe synlighed på området, som næsten ikke omtales offentligt, hverken i egen kommune eller på landsplan, ud over når der er trælse sager.«

Sådan hedder det blandt andet i et høringsnotat omkring »Struktur- og Udviklingsplan for Psykiatri og Handicap«.

Mere attraktivt

- Det er med stor glæde, vi konstaterer, at der ønskes et øget fokus på området i forhold til borgernes muligheder for støtte og livsvilkår i hverdagen. Det foreslås, at de fysiske rammer bliver efterset og vurderet til gavn for borgernes udfoldelsesmuligheder på eget bosted, samt personalets arbejdsvilkår. Derudover ønskes tiltag for alle ansatte, så de bliver rustet til fremtidens udfordringer, som ændrer sig med udviklingen i befolkningen og forventningerne til mere individuelle tilbud. Psykiatri- og handicapområdet har som ældreområdet store udfordringer i at rekruttere nye medarbejdere. Der er derfor en ambition om, at give medarbejderne gode uddannelsesmuligheder og større indflydelse på arbejdstiderne, så arbejdsfeltet kan blive endnu mere attraktivt og tiltrække medarbejdere i et udviklende flerfagligt samarbejde, siger formanden for Ældrerådet i Ikast-Brande, Birgit Worm Kristensen, i en pressemeddelelse.

Støtte og omsorg

Ældrerådet glæder sig over, der nu sættes fokus på personalets vilkår, uddannelse og mulighed for styrkelse af faglig ledelse tæt på.

At det sættes fokus på, hvilke kompetencer, der skal til for at give personale, men ikke mindst borgerne de bedste vilkår for støtte og omsorg, samt at komme sig, hvis det er muligt.

I lighed med ældreområdet er der overvejelser om større tidssvarende bo enheder, derved opnås et større antal personale på samme enhed, hvilket giver mulighed for flere relevante faggrupper og dermed bredere viden til at løse opgaverne i forhold til borgernes udfordringer. Det vil betyde mulighed for bredere vidensdeling oplæring personalet imellem.

Indlæser debat...