Nej, Præstekjær, det er ikke ulovligt

Udgivet:16. marts 2023, 11.27

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Af PEter Langborg. Brændgårdvej 15 Herning

FORSLAG Hr. Erling Præstekjær, DF, har her i avisen 15. marts et indlæg, hvor han forsøger at imødegå mit tidligere indlæg om DF’s forsøg på at få byrådet til at omgå loven. I dette indlæg er hr. Præstekjærs påstand, at jeg har skrevet, at DF ville have byrådet til at gøre noget ulovligt.

Mon ikke hr. Præstekjær skulle få sine begreber på plads, før han begynder med sådanne påstande?

Det ikke ulovligt at omgå loven - det, er der mange, som gør hver eneste dag blandt andet i skattemæssig henseende - hvor det blandt andet også er et stort emne i forhold til den nye toptopskat. Ordbogen siger som punkt 2 om det at omgå noget »gå omkring eller uden om noget« og 2.a »forsøge at slippe fri for, komme uden om eller undgå noget«.

At omgå noget betyder altså reelt at komme forbi det, at undgå det, hvilket naturligvis ikke er ulovligt.

Men det er i den grad at omgå loven, det DF forsøger at få byråd i diverse byer til, og en sådan omgåelse af højere lovgivning bør naturligvis ikke ske fra byrådsside. Hvis først kommuner - via deres byråd - gør alt for at slippe udenom den gældende lovgivning, kan vi så overhovedet tale om, at det er umoralsk at søge til for eksempel skattely, som reelt også er at omgå loven, men absolut ikke ulovligt.

Det er i øvrigt lidt »sjovt«, at du sammenligner skolefri 1. maj med, at I vil give kommunalt ansatte fri, men du må jo åbenbart føle, at skolebørn og kommunalt ansatte kan sidestilles, eller hvordan skal det forstås?

Endvidere er det »sjovt«, at du slet ikke kommer ind på mit afsnit om, hvordan forældre ansat i det private skal gebærde sig i forhold til børnepasning den dag, når nu DF vil give alle ansatte i institutionerne fri. Men det var måske for stor en opgave for dig, akkurat som det åbenbart var at vurdere, at der er forskel på at omgå en lov og så på at gøre noget ulovligt.

Forhåbentlig tænker flertallet i byrådet/byrådene længere end DF, herunder på de ulemper, forældre ansat i det private erhvervsliv vil få af et sådan tiltag.

Læs også
DF vil bevare store bededag i Herning - men borgmester overvejer at afvise forslaget DF vil bevare store bededag i Herning - men borgmester overvejer at afvise forslaget
Læs også:
DF vil bevare store bededag i Herning - men borgmester overvejer at afvise forslaget

Indlæser debat